Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Soap brows, det bästa som hänt mitt ansikte efter tandställning

Soap brows är nog det bästa som hänt mitt ansikte efter tandställning. Kolla skillnad på mina ögonbryn när jag inte gjort nåt med dem (höger) och när jag spenderat mindre än en minut på att borsta dem med tvål (vänster). Kanske bara är jag men jag tycker det blir så fint och det bästa är att det håller sig på plats tills jag tvättar ansiktet på kvällen.

Annons

Annons

Det finns massa tutorials på soap brows på youtube för den som vill ha en utförlig beskrivning på hur man kan göra men jag kan kort berätta hur just jag gör.

1. Jag använder african black soap som jag köpt i Ghana. Det finns att köpa här i vissa butiker som säljer grejer från Västafrika bl.a. Min vän Rosanna säljer det på hennes salong Roc Brows studios i Stockholm också. Men det går bra att använda vilken fast tvål som helst för detta ändamål men jag tycker black soap är bäst, perfekt att man kan använda det att tvätta ansiktet till också.
2. Jag använder en sån ögonbrynsborste som jag håller i på bilden. När jag inte har det till hands kör jag med en ren tandborste.
3. Jag blöter först borsten under kranen och skakar av den.
4. Sen borstar jag den mot tvålen i en cirkulär rörelse tills det blir som en liten smet på borsten. Det behövs ytters lite. Får jag otillräckligt med smet så blöter jag borsten lite till och borstar på tvålen igen.

5. Sen börjar jag borsta brynen åt det håll jag vill ha dem och ser till att stryka med ett finger över dem emellanåt för att det ska se fylligare ut och få bort överskottstvål.
6. Efter jag borstat några gånger och strykt med fingret så finjusterar jag till den form jag önskar genom att dra med borsten längst upp på brynen så de inte spretar.

Annons

7. Klart! Det här tar mig 1-2 minuter sen är jag klar. Jag börjar alltid med soap brows innan jag lägger på nåt annat smink för annars brukar sminket och tvålen blanda sig och det blir inte så snyggt.

Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/om-mig/inte-din-morsa/