Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Roc Brows

Jag har klippt mig för första gången på tre år typ! Min vän Rosanna som är bäst i Sverige på ögonbryn har flyttat sin salong till ett helt otroligt ställe på Svartensgatan 7 på söder i Stockholm. Förutom bryn så har de även börjat med hårsalong där specialiserad på lockigt hår. Det är inte så lätt att hitta proffsiga frisörer som är bra på lockigt och afro ens i Sveriges huvudstad 2020, sjukt nog. Så jag är så glad att de öppnat, det är dags för mig att börja ta hand om mitt slutna hår.

Annons

Rekommenderar alla i Stockholm att gå dit särskilt ni med lockigt hår!

FÖRE (extra kaos efter jag dragit ut min hockeyfrilla)

Annons

EFTER friska definierade lockar. Är så nöjd!

Annons

4 kommentarer till “Roc Brows”

 1. P skriver: 01 maj, 2020

  Får nog kolla in det då min frisör (min mamma) håller sig isolerad och mitt hår är sjukt slitet. Inte lätt med lockigt och frissigt hår. Blir första gången någon annan än min mamma som klipper mig ?


  1. asabea skriver: 02 maj, 2020

   Åh wow! Ja testa jag tycker de är grymma.


 2. anna skriver: 02 maj, 2020

  Hej! En fråga om värkstimulerande. Du nämnde kort i din förlossningsförberedande föreläsning på youtube att ”värkstimulerande är en helt föreläsning för sig” – undrar om du kan utveckla lite kring det och dina tankar/erfarenheter kring värkstimulerande dropp?

  Jag ska föda i dagarna och har hört mkt negativt om oxytocindroppet och är rädd för att behöva det. Har skrivit i mitt förlossningsbrev att jag vill att de är restriktiva och försiktiga med det men är rädd att det halvt ska ”tvingas” på mig, ifall värkarna stannar av t ex. Eller att inte bli hörd i min rädsla då barnmorskorna på förlossningen kanske inte tycker det är nåt problem. Nåt tips för att undvika att behöva få droppet? Vet att epidural kan få det att stanna av men kan inte bestämma i förväg att inte ta det, vet ju inte hur jag kommer hantera smärtan som förstföderska.

  Tack för alla dina tips och pepp <3


  1. asabea skriver: 02 maj, 2020

   Hej! Jag tycker fodalugnt.se skrivit ett bra inlägg om kroppseget vs. syntetiskt oxytosin, som är det som finns i värkstimulerande. Läs gärna det.

   Det du kan göra själv är att försöka främja det kroppsegna oxytocinet genom att försöka skapa en lugn, trygg och kärleksfull miljö runtomkring dig.
   Personalen har inte rätt att tvinga dig till någonting men det är absolut lätt att känna som man måste göra som man är tillsagd och det är också i all välmening. Bra att du skrivit att du gärna undviker värkstimulerande, du kan även säga att de säger till i god tid innan de tänkt att de vill koppla på det så du kan få en chans att göra det du kan för att få igång processen, tex variera ställningar och vara upprätt.

   Tar man epidural så får man nästan räkna med att det kan behövas värkstimulerande, man vill ju inte att förlossningen blir för långdragen det innebär risker för både dig och barnet.

   Jag tycker inte du behöver vara rädd om du får värkstimulerande, absolut inte. Men man kan alltid be att få besluten motiverade och se om det finns nåt annat alternativ.


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/amning/amningsforelasning-nu-pa-youtube/