Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Tips på hur man får tillbaka lusten efter barn

Jag fick den här frågan efter min story om sex efter barn:

Ditt senaste ämne ”sex efter barn” kunde inte vara mer passande för mig att ta del av.

Vårt största problem i vår relation är vår osynk i sexlusten. Vi hade knappt sex under min graviditet, sen efter vårt barn kom har jag haft i princip 0% lust. Och min sambo har stor lust. Han hade säkert velat ha sex flera gånger i veckan men i mina öron låter det jättemycket… Och det här är något som tynger mig och oss som par otroligt mycket. Hade såå velat att det var annorlunda. Har tidigare i livet varit en väldigt sexuell person, så känner verkligen inte igen mig själv. Känner igen mig så otroligt mycket i allas berättelser. Känns skönt att man inte är ensam ❣️

Annons

Har du några tips på hur man kan få tillbaka lusten på nytt så det känns kul, spännande och härligt igen? ❣️❣️❣️

Annons

 

Det här är vad jag svarade:

Åh va kul att det var uppskattat. Igenkänningen var det jag hoppades på.

Mitt bästa tips är att prata med varann om vad man vill och hur ni har det. Tror verkligen kommunikation är ett måste här. Jag tycker aldrig man ska göra nåt man inte vill, tror det bara ger en ännu mer avsmak för sex. Jag tror däremot det är bra om man kan tänka om lite kring sexet, försöka ta bort pressen och allvaret genom att tex bestämma att man bara ska hångla och ta på varann inget mer till en början, på så sätt tar man bort pressen av att ”gå hela vägen”. Press är ju verkligen en lustdödare. Det är även ett sätt att börja om från början och bygga upp en sexuell relation på nytt.

Tills sist, onanera mera! Att utforska sig själv är ett toppen sätt att få tillbaka lusten. Kanske onanera framför varann till och med. En sexleksak kan också ge lite extra spice, jag har många vänner som är helt besatta av sin Satisfier Pro exempelvis ????

Annons

 

Har ni några tips på hur man kan få tillbaka sin sexlust? Dela gärna med er!

Kommentarer till “Tips på hur man får tillbaka lusten efter barn”

  1. Linnea skriver: 02 juli, 2019

    Bra tips!! Tror verkligen på att onanera mera. Har just beställt Satisfyer pro, hoppas på att den är så bra som alla säger!


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/barnmorskeriet/sexlivet-efter-barn/