Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Min egen erfarenhet av preventivmedel

Jag håller på att planera lite stories med info om preventivmedel på min instagram. Mycket för att träna inför mitt nya jobb på ungdomsmottagning där jag kommer syssla en hel del med preventivmedelsrådgivning. I samband med det tänkte jag att det eventuellt kunde va intressant att dela med mig av mina egna personliga erfarenheter av preventivmedel genom livet. Så jag spelade in en kort film för att berätta om just det!

Annons
Annons

2 kommentarer till “Min egen erfarenhet av preventivmedel”

 1. Kajsa-m skriver: 18 december, 2019

  Åh hurra för både din insta & blogg! Du är fantastisk som delar med dig & lägger ner så mycket tid på att sprida kunskap! Brukar länka dina stories både till min kille & dotter.
  Så spännande att du ska börja jobba på ungdomsmottagning! Kanske du kan hjälpa ?
  Just nu har jag & min 15 åring prat här hemma om mens & hur jobbigt det kan va osv.
  Haft mens i över ett års tid & hon ogillar det skarpt. Mest för att hon blöder upp till sex dagar.
  Hon har en del kompisar som har börjat äta p-piller för att slippa sin mens , dämpa smärta osv. Så hennes önskan är att själv börja äta för att slippa ”allt” . Personligen tycker jag att hon är för liten för att stoppa i sig hormoner. Eller är det min 90 tals uppväxten & floskler om p-piller som fakkat upp min syn på dessa piller? Googlat & läst en hel del om preventivmedel men blir inte klokare. Vill såklart inte att min dotter ska hata livet varje gång hon får mens. Borde jag låta henne äta det? Känns också fel att jag ska bestämma då det är hennes kropp. Får väl börja det nya året med att gå till ungdomsmottagningen ihop & hoppas på gott bemötande!


  1. asabea skriver: 05 januari, 2020

   Åh så svårt. Jag tycker din dotter ska besöka en barnmorska på ungdomsmottagningen och ha ett ordentligt samtal om hur mensen är som tonåring och för- och nackdelar med hormonella preventivmedel. Det kan ju vara ett alternativ, särskilt om hon är sexuellt aktiv men det är viktigt att hon känner till vad hon har för valmöjligheter.


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/livet/fortfarande-pa-semester/