Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Vad jag gör i Ghana egentligen

Några har frågat vad jag gör i Ghana och varför jag ska vara här i två månader. Jo, jag har ju släkt här i och med att min mamma är från Ghana och det är den stora anledningen till att vi är här. Vi ville passa på att resa hit under en längre tid nu när min kille fortfarande är pappaledig och han har den flexibiliteten. Jag hade planerat att ta tjänstledigt från mitt jobb men nu blev det istället så att jag åker mellan jobb, jag börjar ju en ny anställning på ungdomsmottagningen när jag kommer tillbaka.

 

Annons

 

Annons

Vi ville även passa på att resa när L fortfarande är under 2 år och slipper betala fullt pris och fortfarande inte har skolplikt.

Det är väldigt viktigt för oss att L känner till hans rötter i Ghana och Gambia så det känns fantastiskt att kunna göra en sån här längre resa med honom.

 

Jag har sparat pengar för att kunna leva här utan att arbeta, dock att jag bor och äter gratis så det är inte så svårt att leva billigt. Jag är främst här för att njuta av landet och min familj men kommer också passa på att lära mig mer om mödravården här. En dröm vore ju att någon gång kunna arbeta här som barnmorska. Nästa vecka ska jag besöka Ridge Hospital och deras kvinnoklinik, jag ska även besöka kliniker finansierade av UNICEF samt träffa lite andra personer från organisationer som arbetar med kvinnor och barns hälsa. Men mest så ska jag vara ledig!

Annons

 

2 kommentarer till “Vad jag gör i Ghana egentligen”

  1. Emilia skriver: 15 november, 2019

    Så härligt 🙂 önskar i hemlighet att jag stöter på dig hehe, jag bor nämligen i ghana. Hoppas ni får en härlig semester!


    1. asabea skriver: 15 november, 2019

      Det vore kul 🙂


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/barn/flygresan-till-ghana-med-lilla-l/