Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Lite om mig bara

Ni är garanterat trötta på att höra mig tjata om att jag neglectar bloggen men jag måste bara tjata om det liiite till för det stör mig. Jag tycker ju bloggen är svinkul, precis som jag tycker instagam är jättekul (för det mesta) men jag har svårt att få ihop livet utöver jobb och familj just nu om jag ska vara ärlig. Jag fattar att det finns folk som jobbar heltid som bloggare och influencers för det tar ganska mycket tid alltså. Jag vill i alla fall inte lägga ner bloggen och inte bli sparkad från den heller så jag måste skärpa mig på nåt sätt. Kanske ska sänka kraven lite, alla inlägg behöver inte vara så himla informativa. Det kan väl räcka med att jag berättar lite om hur jag mår och vad jag har för mig ibland? Jag vet att många är nyfikna på min graviditet tex. Ja så får det bli.

Annons

Annons

 

I skrivandes stund är jag gravid i vecka 14+4, jag var tvungen att kolla min gravidapp för att va säker. Det är en stor skillnad från förra graviditeten när jag hade stenkoll på det, det enda jag tänkte på då var att jag var gravid och längtade till den dagen i veckan när det gick över till ny graviditetesvecka. Men nu är det fullt ös med min son inte minst så jag glömmer till och med bort att jag är gravid ibland och tiden går så fort. Precis som alla säger att det är andra gången! En annan stor skillnad är såklart att jag inte alls kan ligga och vila och känna efter som jag gjorde förra gången, nu när jag har en liten som behöver min uppmärksamhet. Det hade absolut varit skönt att vila lite mer men på ett sätt är det skönt att inte tänka på graviditeten jämt och ständigt.

 

Annons

Jag har börjat få en liten mage som kom ganska plötsligt. När jag var gravid sist så kom magen först kring v 20 om jag minns rätt men det är ju också vanligt att det går snabbare med andra. Nu längtar jag efter att känna bebisens rörelser, sist skedde det rätt tidigt, redan i vecka 16. Får se när det blir denna gång, det spelar ju in var moderkakan sitter, sist satt den i bakväggen och då är det generellt lättare att känna fosterrörelser.

2 kommentarer till “Lite om mig bara”

  1. Rebecka skriver: 13 februari, 2020

    Sänkta krav går jättebra, ta hand om dig!


    1. asabea skriver: 16 februari, 2020

      Tack!!


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/amning/att-amma-eller-inte-amma-det-ar-fragan/