Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Jag är gravid!

Jag trodde verkligen inte jag skulle bli gravid under min semester i Ghana men så blev det. Jag får ta det som ett tecken på att jag varit ordentligt avslappad här haha. Det är lite ironiskt apropå det jag sa i klippet i förra inlägget om hur bra mitt preventivmedel funkade för mig lol. Men nu körde vi faktiskt inte säkra perioder utan endast avbrutet vilket är mer riskfyllt. Hur som helst är det en välkommen överraskning! Det är fortfarande supertidigt, jag har ju inte ens skrivit in mig på MVC eller gjort nåt ultraljud. Så det jag går på att det ens är en graviditet är stickan och att mensen är no show plus att jag känner mig gravid, inte minst på mitt humör. Känns som jag har grov PMS… Magen är också sjukt svullen och bröstvårtorna är ömma. Minns att första trimestern var min sämsta förra gången och jag tycker väl inte det är svinkul nu heller. Men på det stora hela mår jag bra!

Annons

En grej som varit tuff för mig är att jag tvingats dra ner på amningen rejält pga medicin jag behövt ta i och med att jag är gravid här i Ghana, men jag kan berätta mer om det sen.

Annons

Kram så länge!

Annons

4 kommentarer till “Jag är gravid!”

 1. Ida skriver: 21 december, 2019

  Wow! Grattis!!


  1. asabea skriver: 05 januari, 2020

   Tack!!


 2. Malin skriver: 22 december, 2019

  Grattis till graviditeten!


  1. asabea skriver: 05 januari, 2020

   Tack!!


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/preventivmedel/min-egen-erfarenhet-av-preventivmedel/