Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Gravid-uppdatering

Nu är jag en bit in i tredje trimestern och det börjar verkligen kännas att jag är gravid. Jag mår fortfarande bra och känner mig inte överdrivet tung men otymplig. Det som har varit lite knas från och till är min rygg. Jag är så glad för min kiropraktor som jag har lyxen att gå till varannan vecka för massage, bäckenjustering och akupunktur. Jag har alltid tyckt det var skönt men var osäker på vilken effekt det egentligen hade. Men häromveckan så missade jag ett besök och då kände jag SÅ stor skillnad i ryggen som blev en riktig plåga, jag var tvungen att be Agnes klämma in mig så snabbt det bara gick och efter besöket mådde jag så mycket bättre.

Annons

Igår var jag med om nåt obehagligt när jag fick kraftigt ont i ena sidan när jag var påväg hem med L (som tur var sov han) från en kompis. Min kille var tvungen att möta mig på vägen och jag gick framåtböjd i snigelfart hela vägen hem. Jag ringde till och med förlossningen för jag blev lite orolig. Jag kände att det inte var värkar, det här var en annan typ av smärta. De gav mig rådet jag trodde de skulle ge nämligen ta dig hem, försök vila, Alvedon och varm dusch. Jag ville nog mest höra nån bekräfta att det var okej att avvakta. Väl hemma så kunde jag vila på sidan och då gick smärtan över efter en kvart. Vet fortfarande inte vad det kan ha varit, gallan kanske men det var inte riktigt typiskt för det heller. Vem vet men jag hoppas jag slipper det igen.

Annons

 

Jag räknar ner dagarna till att vara arbetsfri nu. Jag ångrar lite att jag inte ansökt om semester tidigare. Det handlar egentligen bara om mitt dåliga samvete och att jag känner mig lojal till min arbetsgivare och mina kollegor inte minst. Jag har, dumt nog, redan dåligt samvete att jag som vikarie behövde meddela att jag var gravid innan jag ens haft min första dag. Men men jag tror jag fixar några veckor till särskilt nu när jag jobbar hemma.

 

Annons

 

Jag hoppas nu bara allt ska gå bra resten av graviditeten och att bebisen håller sig inne till 37+0 så jag får en chans att föda föda hemma. Jag vill så så gärna det.

 

Annons

Hur mår ni andra som befinner er i tredje trimestern nu? Hur känns det inför förlossningen?

 

17 kommentarer till “Gravid-uppdatering”

 1. Sandra skriver: 22 juni, 2020

  30+0 här. Bävar lite inför veckan som kommer med temperaturer över 30 grader i Sthlm, fyller frysen med kylklampar…

  Har tid för ett planerat snitt mot slutet av augusti, fortfarande lite kluven till detta men känner ändå att det är det bästa alternativet av två halvdåliga.


  1. asabea skriver: 23 juni, 2020

   Ja fan vad tufft det är med värmen när man är gravid alltså, jag minns inte riktigt det från förra gången.
   Hoppas ditt planerade kejsarsnitt blir en fin upplevelse.


 2. Linakristallrent.nu skriver: 25 juni, 2020

  Gud vad otäckt att inte få veta vad det är!


  1. asabea skriver: 25 juni, 2020

   Faktiskt! Men jag tycker att det är betryggande att det gick över i vila, allvarliga tillstånd brukar inte det.


 3. Julia skriver: 25 juni, 2020

  Gravid i vecka 35 med sammandragningar lite hela tiden och illamående och kräkningar (med alla mediciner som kan fås) Förlossningen kan inte komma snart nog. Har varit förlossningsrädsla hela denna andra graviditet men nu vill jag bara inte vara gravid mer så börjar nästan bli pepp på förlossning för att få träffa småsyskonet och slippa kräkas mer.


  1. asabea skriver: 25 juni, 2020

   Åh stackare! Kräktes också massa igår och det är verkligen extra vidrigt när man är höggravid och har ett barn att ta hand om. Heja dig!!


 4. Emilia skriver: 26 juni, 2020

  Är i vecka 40 nu och går runt och vilar här hemma varvat med dopp i havet och glass. Allt är lågintensivt och mysigt. Lycka till i sommarvärmen alla <3


  1. asabea skriver: 30 juni, 2020

   Det låter alldeles ljuvligt!


 5. Sara skriver: 26 juni, 2020

  Hej! Hur fungerar det med hemmafödslar i Sverige? Visste ärligt talas inte ens att det va möjligt. Nu är inte jag preggers men det är på kartan att iaf börja försöka inom en snar framtid, och har nu när jag börjat följa olika konton och läsa på sett en hel del om hemmafödslar i främst USA och spontant tycker jag det känns 100 ggr bättre än att vara på sjukhus (också kanske för jag växt upp med mammas mardrömshistorier om hur hon födde barn i en korridor pga överfyllda sjukhus). Men är det något man ens kan kräva, särskilt som förstföderska?
  Stort tack för superspännande blogg!!


  1. asabea skriver: 30 juni, 2020

   Hej! Jag har en story om hemfödslar sparad på Instagram, jag planerar även att skriva mer om det efter min egen förlossning. Tyvärr är möjligheterna att föda hemma i Sverige väldigt begränsade pga brist på hembarnmorskor och att man i stora delar av landet (undantag för Västerbotten) inte får bidrag från landstinget, man måste alltså bekosta det själv och det kostar cirka 20 000-25 000 kr. I Stockholm fick man fram tills ett par år sedan bidrag för hemfödsel om man mötte vissa kriterier, det är nu tal om att det kommer komma tillbaka, jag håller tummarna för det.


 6. Anna skriver: 27 juni, 2020

  Vecka 31+3 och måste säga att denna veckas varma väder varit olidlig. Så trött i kroppen, hjärnan kan inte riktigt koppla. Kort promenad till förskolan för att hämta min treåring har gjort mig helt slut och energin för att vara med henne är obefintligt. Svårt att somna på kvällen, svårt att sova, varmt. Men det positiva är att jag bara har en veckas jobb kvar innan semester o sen föräldraledighet. Vet inte hur jag klarat det annars. Jag hejar på dig Asabea o hoppas att du hinner få lite semester innan bebisen kommer så du hinner samla dig som du vill. Kram!


  1. asabea skriver: 30 juni, 2020

   Jag hejar på dig med! Jag hoppas du får en chans att vila upp dig ordentligt när du är ledig och att du njuter av det svalare vädret nu. Kram!


 7. F-lediga läraren! skriver: 27 juni, 2020

  Är inte gravid men har en (snart) 5 mån bebis som just nu helst vill bli omkringburen och inte så gärna åka vagn.. Blir också varmt!! Men vad gör det när hon tittar på mig med sina pigga blå ögon och småfnissar lite..?! Det är ju bara svett!!


 8. Stefanstadstak.se skriver: 29 juni, 2020

  Måste ändå vara en härlig tid att vara gravid


 9. Linnmove-it.se skriver: 30 juni, 2020

  Så fin mage du har!


 10. Lovisa skriver: 30 juni, 2020

  Vecka 39 här och börjar bli riktigt taggad och lite otålig! Har varit lite komplikationer här precis på slutet med högt blodtryck och avplanat SF-mått så har varit tungt psykiskt. Ska bli så skönt när bebisen är här! Tack för din fina blogg, insta och youtube-filmer som jag lärt mig så mkt av!


  1. asabea skriver: 02 juli, 2020

   Åh så nära nu! Va spännande. Lycka till!!


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/amning/junteenth-och-historien-bakom-amning-bland-afroamerikaner-idag/