Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Shadowban på Instagram

En grej som peppade mig till att vilja börja blogga var att jag plötsligt inte kunde nå ut till folk på min instagram på samma sätt som jag gjort tidigare. Plötsligt började folk skriva till mig att det inte gick att söka på mitt namn på Instagram, att det inte gick att hitta mina bilder under hashtags jag använt, att man kunde inte länka till mig osv osv. Jag fick veta av en av dessa personer att jag antagligen blivit shadowbanned av Instagram. Jag hade aldrig hört talas om det fenomenet förut men efter en snabb googling lärde jag mig att det är nån grej Instagram sysslar med där de försöker försvåra för vissa konton att nå ut med det de lägger upp. Enligt de artiklar jag googlat mig till gör Instagram det för att stoppa fake-konton och ”bots” som köpt sig till följare, men ibland kan algoritmen slå fel och drabba personer som beter sig som robotar; tex folk som likear sjukt många bilder eller använder massvis med hashtags. Det kan tydligen även drabba konton som får sina bilder anmälda upprepade gånger.

Annons

Annons

Det är bara det att inget av det här stämmer in på mig. Jag är inte en paranoid eller konspiratorisk person annars men jag fick en riktigt dålig magkänsla när jag fick reda på att detta inte bara drabbat mig men även andra konton som lyfter sådant som kan ses som feministiskt och som rör kvinnokroppen. Stina Wollter, Cissi Wallin och Kajsa som driver kontot @kobranhugger har till exempel alla blivit shadowbanned vid flera tillfällen. Kan det verkligen vara en slump? Jag vete fan.

Sen några dagar tillbaka är jag i alla fall inte shadowbanned längre, vilket känns bra i guess… men vi får se hur länge det håller i sig. Det är i alla fall skönt att ha den här bloggen nu där jag slipper känna mig motarbetad och censurerad.

Annons

Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/bristningsskola/bristningsskola-hur-vanligt-ar-det-med-vaginala-bristningar/