Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Wash day!

Ett till random beauty (???) inlägg kommer här!

Tänkte prata hår. Sjukt nog har jag fått frågan hur och OM jag tvättar håret väldigt många gånger i mitt liv. Det har varit personer med rakt hår som antagligen kan väldigt lite eller inget kunskap om afrohår som undrat. Frågan är säkert ofta ställd välmenande men kan ändå uppfattas ganska störig. Hur som helst nu kan jag hänvisa alla som undrar till det här inlägget hehe!

Annons

 

Jag tvättar håret max en gång i veckan. Aldrig oftare pga 1. Det skulle bli alldeles för torrt och 2. Det tar mig minst en timme om inte mer att tvätta håret och det är tid jag sällan vill lägga på hårtvätt.

Precis som med smink så har jag en väldigt basic rutin. Obs basic när man har 4B hår innebär ändå rätt många steg. Häng meeeed!

Annons

Före! Ser absolut ut som Basquiat

Jag har ingen produkt jag använder varje gång utan kör det jag har tillgängligt. Oftast bara balsam/inpackning men idag ville jag få bort en del gamla hårprodukter från håret så jag tvättade hårbotten med black soap (vet ni inte vad det är så googla snälla, bästa grejen!). Efter tvätt hade jag i inpackning från Sainabou Chunes samarbete med Budgie.

 

Låter håret marinera lite under ful duschmössa.

Annons

Delar in håret i fyra delar och borstar ur med en detangler.

Tvättar ur inpackning!

I med lite hårkräm! Allt för att få fukt. Min hårtyp slukar vätska och har väldigt lätt för att bli torrt.

Annons

Ikväll blir det fyra flätor sen så får det va klart för idag. Beroende på humör så låter jag det annars lufttorka eller gör twists. Lufttorkar det så krymper det med cirka 40% och ofta vill jag hellre behålla längden.

God morgon! Tar ut flätorna och separerar sen försiktigt lockarna med fingrarna.

I med lite twist & curl jelly som hjälper till att hålla lockarna.

Annons

KLART!!! Det roliga med min hårtyp är att det kommer ändra utseende varje dag nu tills nästa tvätt.

3 kommentarer till “Wash day!”

 1. Madelene skriver: 21 februari, 2020

  <3


 2. Sophie skriver: 23 februari, 2020

  Älskar såna här inlägg <3 mvh fellow 4c


  1. asabea skriver: 24 februari, 2020

   Glad jag blir!


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/okategoriserade/nu-borjar-kommentarerna-om-magen/