Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Trött på instagram

Okej det här är verkligen livets i-landsproblem lol, men ibland blir jag så oerhört trött på min instagram och det faktum att jag når ut till så många människor. För det mesta tycker jag det är jättekul sätt att få kontakt med andra och förmedla sånt jag tycker är viktigt. Men ibland, som igår, blir jag så less på det faktum att ju fler följare man har desto mer på hugget verkar människor vara att kritisera en.

Annons

Dels tror jag det handlar om att man inte alltid kan göra alla nöjda, det kommer alltid vara någon som tycker man gör eller säger fel eller aktivt väljer att misstolka det man gör. Och det är väl fine. Men jag tror även att det kan handla om att ju fler följare man har desto mer avlägsen känns man för den som följer, det blir allt lättare att glömma att det är en riktig människa bakom kontot.

Annons

 

Igår la jag upp det här inlägget med caption ”Låt cancer season börja”. Det jag syftade på var att mitt stjärntecken, kräftan, säsong började igår. På engelska och på många andra språk heter kräftans tecken ”cancer” vilket jag felaktigt trodde de flesta engelskspråkiga personer kände till. Det var alltså en väldigt oskyldig caption om att jag snart fyller år. Jag blev ganska förvånad när jag fick flertalet DM om att mitt skämt om sjukdomen cancer var osmakligt ???? Folk trodde alltså på riktigt att jag skojade om att jag står i solen och sommaren är säsongen för hudcancer….

Det första av ett tiotal upprörda DM jag fick angående min caption.

 

Annons

Okej jag förstår att de som skrev så inte känner mig och min humor men jag trodde verkligen inte jag gav en skämta-om-cancer-vibb och om inget annat hade jag önskat att folk inte så snabbt antog det värsta. Med det sagt så förstår jag att ordet cancer kan vara triggande för dem som påverkats av sjukdomen.

Aja, det gjorde mig bara jävligt less, jag som en äkta kräfta är ju rätt känslig så jag tycker det är ganska tufft att bli uppläxad var och varannan minut på instagram av folk jag inte känner för saker jag inte gjort.

Jag får göra som min mamma säger och bli mer som en gås och låta det rinna av mig ????

Annons

Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/familj-3/min-midsommar/