Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Rosenhill och förlossningspoolen

Jag fyllde 32 år i början av juli. Mina vänner Cassandra och Sandra bjöd mig därför på lunch på Rosenhill på Ekerö. Om ni inte varit där så rekommenderar jag att åka dit. Så mysigt ställe!

Annons

I samma veva åkte vi och hämtade upp förlossningspoolen jag har hyrt av en kvinna på just Ekerö via födelsehuset. Vet att några undrat hur fräscht det är att hyra en pool men den kommer med ett inlägg som byts vid varje användning så det är hygieniskt! Dessutom har vi köpt en ny vattenslang för att kunna fylla den med vatten. Min kille testade poolen häromdagen så att han har koll på hur man gör, vore lite jobbigt att börja fumla med det under förlossningen.

Annons

Annons

Så med förlossningspoolen och lite annat typ madrasser och handdukar så känner vi oss redo inför hemfödsel! Det är så spännande!!

5 kommentarer till “Rosenhill och förlossningspoolen”

 1. Frida skriver: 23 juli, 2020

  Hej! Till att börja med: jag älskar din blogg! Perfekt mix av vardag, tips och texter jag lär mig massor av. Alltid den första bloggen jag klickar mig in på, så blev jätteglad nu när jag såg att du lagt upp så många inlägg ?

  Är så spännande att följa planeringen och tankarna kring din planerade hemmafödsel. Om du inte tycker frågan är för privat, så undrar jag ifall din son kommer vara med under förlossningen? Om ja, hur pass mycket kommer han att involveras och få se? Om nej, hur kom ni fram till det beslutet?

  Stort lycka till när det väl är dags! Är så glad för er skull!


  1. asabea skriver: 23 juli, 2020

   Hej! Åh tack det gör mig jätteglad ? Vi har inte planerat att ha med vår son, sen får man se hur det blir när det väl är dags, hur snabbt allt går och vilken tid på dygnet det drar igång men planen är att han inte ska vara med. Beslutet var lätt för jag tycker han känns för liten och jag vet hur han är och tror han skulle bli orolig av situationen och att det i sin tur skulle påverka mitt fokus. Hade han varit gammal nog att svara på frågan om han vill vara med och förstå vad det innebär så hade han gärna fått vara det det.


   1. Frida skriver: 23 juli, 2020

    Hej igen! Tack för att du tog dig tid att svara! Låter som ett klokt resonemang och jag håller tummarna för att det går ”enligt plan”. Ser fram emot att läsa om upplevelsen efteråt om du känner för att dela med dig ??


 2. Gisela skriver: 24 juli, 2020

  Lycka till med förlossningen!??? Blir så inspirerad av dig! Önskar på ett sätt att jag hade hitat hit innan min förlossning( min kille är 4 månader nu), även om förlossningen var en fantastisk upplevelse precis som den blev, men är sugen på ett syskon nån gång i framtiden och känner att jag fått med mig otroligt mycket fina verktyg från dig. Två ytliga frågor ; vart är dina skitsnygga tofflor från plus magsmycke?! ??


  1. asabea skriver: 24 juli, 2020

   Tack snälla du! Magbanden är köpta i Ghana, skorna är av Stine Goya.


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/livet/semester-i-sverige/