Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Intervju med mig i Göteborgsposten

Hej hörni!

I fredags kunde man läsa ett reportage med mig i Göteborgspostens helgbildaga Två Dagar. En sån ära att jag dessutom till fick va med på omslaget av hela tidningen. Blev chockad när jag såg det haha! Jag tycke intervjun av Karin Frid och bilderna av Eva Edsjö blev så fina. Om ni vill läsa han ni göra det här.

Annons

Annons

Annons

 

2 kommentarer till “Intervju med mig i Göteborgsposten”

  1. Anonym skriver: 07 november, 2019

    Hej! Anonym fråga.
    Jag har precis fått reda på att jag är gravid i vecka 12, och känner mest ångest och skuld över att fostret ska vara skadat eftersom jag druckit alkohol i vecka 8-12 (runt 14 standardglas; 6 standardglas vid två tillfälle), energidryck och ej följt livsmedelsverkets rekommendationer under denna period. Barnmorskorna säger att jag ska blicka framåt. Men jag är orolig över att fostret ska vara skadat, och funderar på om jag borde avbryta graviditeten? Jag känner att Google inte är min vän i just denna fråga. Hur vet jag om alkoholen etc. har orsakat skador på fostret? Jag känner att jag behöver lite klarhet och faktabaserad rådgivning i hur jag ska gå vidare…


    1. asabea skriver: 10 november, 2019

      Hej! Jag kan som du vet inte garantera att fostret inte tagit skada men det du kan finna tröst i är att du är långt ifrån ensam att ha druckit etc pga dununge vetat att du var gravid. Det är väldigt vanligt och går ofta bra ändå. Jag tänker även att ett foster som tagit skada i så tidig graviditet oftast leder till missfall. Man vet inte vilka konsekvenser alkohol har på fostret därför rekommenderar man att man avstår helt. Men jag tycker i alla fall som din barnmorska att du ska blicka framåt och att det faktum att du druckit inte är skäl att avbryta graviditeten om den är önskad. Stor kram!!


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/barn/snart-aker-vi/