Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons
I annonssamarbete med Vårdförbundet

Gå med i Vårdförbundet!

Visst har jag en hel del läsare som jobbar inom vården? Nu skriver jag till er. Det här året har varit påfrestande på många sätt, inte minst för de som valt att jobba inom vården. Coronapandemin har gjort att vårdarbetare som redan går på knäna i vanliga fall har fått slita extra mycket. Särskilt de som jobbar inom  intensiv- och akutsjukvården har fått dra ett enormt lass. Jag tänker att det därför är viktigare än någonsin att engagera sig fackligt för att se till att våra frågor och krav lyfts på ett organiserat sätt. Jag är med i Vårdförbundet för att stödja ett organiserat arbete för att förbättra våra villkor. Vårdförbundet är en känd företrädare för vårdens professioner och för barnmorskors del så driver de bland annat frågan om att man endast ska behöva ha hand om en födande i aktiv förlossning åt gången, en fråga jag verkligen brinner för. Den frågan är ett stort skäl till att jag dragit mig från förlossningsvården, att jag tycker det är orimligt för mig som barnmorska och för de som föder att vi ska ha hand om flera födande samtidigt när det går emot allt vi vet om vikten av kontinuerligt stöd och närvaro.

Vårdförbundet kan även ge stöd vid löneförhandling och stötta en om konflikter eller så uppstår på arbetsplatsen, bland annat, läs gärna mer om hur Vårdförbundet arbetar på deras hemsida Ni som är eller pluggar till barnmorskor, sjuksköterskor, röntgensjuksköterskor, biomedicinska analytiker är ni med i facket? Om ja, kan ni inte berätta varför ni gått med? Och om nej, vad väntar ni på?

 

Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/forlossning/man-kan-lita-pa-norrmannen/