Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

En natt på hotell med min syster

Jag och min storasyster har bott på hotell inatt. Det blir sista gången vi umgås så här nära på ett tag. Hon ska nämligen börja arbeta på en infektionsavdelning som vårdar patienter sjuka i covid-19. Hon är sjuksköterska hon med men jobbar som forskningssjuksköterska i vanliga fall. Då hennes kontor stängt ner för tillfället så hörde hon av sig till sin gamla chef på infektionsavdelningen och frågade om de behövde hjälp. Givetvis behövde de det. Läget är minst sagt ansträngt. Hon fick en en smärre chock när hon besökte sjukhuset faktiskt. Framförallt för jag är gravid vill jag ta det säkra före det osäkra och minska risken att utsätta mig för smitta så vi kommer inte hänga under tiden hon jobbar där. Men jag är så otroligt stolt över henne och att hon gör det hon kan för att hjälpa till.
På mitt jobb så flaggar de dagligen för att vi när som helst kan behöva stänga mottagningen och att vi ska bli beredda på att omplaceras till annan klinik i större behov av vårdpersonal. Det kan bli så att vi barnmorskor blir ombedda att jobba som sjuksköterskor igenom inom primär- eller akutsjukvården. Vi får se, jag är redo att ställa upp där jag behövs men jag tror jag blir flyttad i sista hand i och med att jag är gravid och min chef är god nog att ta hänsyn till det. Jag är glad för det eftersom jag som sagt inte vill utsätta mig för onödiga risker men samtidigt vill man som vårdpersonal så gärna hjälpa till på alla sätt man kan.

Annons
Annons

Annons

9 kommentarer till “En natt på hotell med min syster”

 1. Frida skriver: 07 april, 2020

  Nä vad mysigt!! Saknar min syrra så mycket (vi bor i olika städer). Måste bara säga att ni ser så himla trygga ut, lyllos dom som får ha er som sjuksyrror kände jag <3


 2. Mia skriver: 08 april, 2020

  Hej!
  Har en fråga/önskeinlägg (har tyvärr inte insta längre så frågar här). Hur tycker du som barnmorska att man ska tänka kring att försöka bli gravid just nu? Coronan slog liksom till precis när vi började prata om att försöka på allvar. Är det bara dumt och riskfyllt? Vill ju inte belasta vården eller utsätta mig själv/bebis för några risker, samtidigt som jag ju inte blir yngre och inte alls vet hur lätt eller svårt det kommer att vara att bli gravid. Har du några tankar kring detta?
  Kram och tack!


 3. Lindalhsmaskiner.se skriver: 08 april, 2020

  Vad fint att hon kan rycka in och hjälpa till i all denna galenskap!


 4. Olivia skriver: 08 april, 2020

  alltså jag måste bara fråga, vad är det du har runt magen? är det bara för att det är fint (det är det!) eller har det nån annan betydelse? kram!!


  1. asabea skriver: 09 april, 2020

   Bara för att det är fint! Det är vanligt i Ghana där min mamma är ifrån och där jag köpt dem 🙂


 5. Din mellansyster skriver: 08 april, 2020

  Fan va fint skrivet. Älskar dig!


  1. asabea skriver: 09 april, 2020

   Älskar dig!


 6. B skriver: 09 april, 2020

  Hej! Är det ett smycke du har runt midjan? Har det nån särskild betydelse för dig? Har undrat så många gånger!


  1. asabea skriver: 09 april, 2020

   Det är bara ett smycke, det har ingen särskild innebörd förutom kulturell. Magband är vanliga bland kvinnor i Ghana där min mamma är ifrån.


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/barn/att-fa-ett-syskon/