Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Debatt om förlossningsskador i GP

Vill tips om Matilda Haggärde’s debattartikel i GP. Ni kan läsa den här!

Annons

2 kommentarer till “Debatt om förlossningsskador i GP”

  1. Filicia skriver: 04 mars, 2020

    Hej!
    Intressant artikel. Undrar kopplat till att du länkade/hänvisade på Instagram till att stimulering av bröstvårtor kan ge effektivare värkar. Går det hand i hand med att kvinnan styr sin förlossning eller riskerar man då att ”påskynda” förloppet gentemot vad ens kropp kanske vill? Eller vad innebär effektivare värkar?


    1. asabea skriver: 04 mars, 2020

      Jag skulle absolut säga att det går hand i hand med att styra sin egen förlossning eftersom det är något man styr över själv och att det stimulerar det kroppsegna oxytocinet. Det är bra att ta till om progressen är långsammare än vad man önskar. Effektivare = starkare och leder till mer progress.


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/amning/amningssagan-fortsatter-ett-tag-till/