Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

”Receptet” på min nudelsoppa

Haha att jag ens ska kalla det som komma skall ett recept… men ni bad om det så jag ska leverera. Igår visade jag upp det jag ätit absolut mest av de senaste veckorna, nämligen  kimchi-snabbnudlar av en viss sort. Jag måste ha väckt andras cravings till liv för jag fick så många frågor på vart man köper dem (jag köper på en välsorterad ICA men de finns även på asiatiska livsmedelsbutiker) och idag när jag visade hur jag brukar tillaga mina älskade ramen så fick jag en massa önskemål om recept!
Det jag visade var ju basically receptet; alltså snabbnudlar med valfria grönsaker så det är inget avancerat ALLS. Men otroligt gott är det.

Annons

 

Annons

Okej så jag varierar mig men just nu är jag helt inne på att ha pak choi, portabellosvamp och broccoli i nudlarna. Jag steker bara upp dem tillsammans och kryddar efter känsla sen blandar jag med nudlarna. Det räcker egentligen så men idag fick jag feeling och toppade med ett löskokt ägg, sesamolja och svarta sesamfrön. Så enkelt men så gott att.

Annons

3 kommentarer till “”Receptet” på min nudelsoppa”

 1. anna skriver: 22 april, 2020

  Hej!

  Jag är förstföderska och ska föda närmaste veckorna. Nu får ju inte partners vara med på BB och jag skulle gärna vilja höra dina tankar om hur jag kan hantera dagarna efter förlossningen. Jag bor precis bredvid sjukhuset med 5 minuters promenad till BB – kan jag åka hem efter förlossningen (nu utgår vi från en förlossning utan stora komplikationer givetvis)? Egentligen vill jag ju vara kvar så att de kan visa mig hur man tvättar barnet (typ naveln oroar mig), byter blöja, får igång amningen/flaskmatning (är öppen för båda). Men känner ett starkt motstånd och obehag mot att vara kvar flera nätter utan min man, som inte ens får hälsa på oss. Hatar att vara på sjukhus, och vill dela de första dagarna med honom.Vad tror du, hur kan jag tänka? Kanske en natt och sen åka hem, är det rimligt att sikta på förutsatt att vi mår bra? Blir det stressigt att hinna ”lära mig” ta hand om bebis, eller är det fullt möjligt för mig att hinna få lite hjälp att komma igång redan första dygnet, och sedan och hem och ta reda på saker på egen hand? Allt finns ju att hitta och jag är ganska resourceful? Eller kan det vara farligt för mig eller barnet att inte befinna mig på sjukhuset dagarna efter. Ja du hör, många funderingar och mitt best case är ju i princip att åka hem samma dygn… Vad är din erfarenhet av dygnet efter förlossning?


  1. ida skriver: 23 april, 2020

   Hej, vill inte kapa svar här men kan berätta att jag födde mitt första barn i somras och gick på tidig hemgång. Rekommenderar verkligen det! När min dotter var ute kände både jag och min kille att vi ville hem så fort som möjligt (hade också en 10 av 10-förlossning, vilket såklart spelar in). Dottern föddes vid lunch och vi var hemma ca 23 på kvällen. Jag bor i Uppsala där vi har BB påväg så de ringde morgonen efter och frågade om vi ville ha besök (som vi tackade nej till) och kom sen på besök dagen därpå för att göra lite tester och koll av amning. De ringde varje dag och kollade av läget och erbjöd sig att komma till oss. Tyckte verkligen att det var skönt att få komma hem och ta hand om vårt barn på den plats där vi fortsatt ska ta hand om henne. Angående oro för att lära sig att ta hand om barnet så upplevde jag att det kom mycket mer automatiskt än vad jag först trott. Personal på förlossningen visade blöja, navelvård osv och sen påmindes vi om navelvården på återbesök och på BVC.

   Jag hoppas att du kommer fram till något som känns bra för dig! Jag vill bara ge en positiv bild av tidig hemgång (kan också tillägga att jag födde i v 37+6 och verkligen inte var förberedde (hade inga blöjor hemma tex), men det löste sig ändå! handlade påvägen hem, och sen kunde vi ordna mycket under hennes första dagar) Jag tror att det oavsett kommer bli toppen för er! 🙂


   1. asabea skriver: 23 april, 2020

    Jo kapa gärna! Jag är så seg på att svara och det är toppen att läsa om nån mer med en positiv bild av tidig hemgång


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/barn/vad-onskar-du-att-du-vetat-innan-du-fick-barn/