Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Utbrott och rödbetsplättar

Förutom radion så hade jag en helt lugn dag idag. Spenderade mycket av den i soffan med O som sagt. Har alldeles för sällan sånna dagar tycker jag. Jag ska försöka bli bättre på det för helt plötsligt kommer den här föräldraledigheten också vara slut, jag vill känna att jag tagit vara på den och prioriterat rätt. Tänk att det snart gått 6 månader, det känns svindlande, jag tänker ju att han är nyfödd fortfarande.

Annons

För några veckor sen vann jag Ellos Awards och förutom äran så fick jag även ett presentkort hos dem. Jag cashade in en del av det och köpte den här mattan som jag suktat efter så länge. Får se hur länge den klarar sig från bebiskräk och kladd. Inte så länge antagligen men så får det va, jag njuter så länge. Mattan hittar ni här (adlink).

Annons

Mina två gamla mattor nappade två instagramföljare på. Så smidigt att kunna ha min egna lilla tiptap verksamhet på Instagram. Två minuter efter jag slängde ut frågan var de bortlovade och båda hämtades innan läggning samma dag. Jag gav i och för sig bort dem så det var en bra deal för dem, men ändå, smidigt för mig med.

När jag hämtade L på förskolan berättade de att han inte sovit alls. Det händer aldrig. Han har ett ganska stort sömnbehov fortfarande och brukar vara den första att somna på vilan. Men imorse vaknade han mycket senare än vanligt så det var väl därför. Han verkade i alla fall pigg och glad så jag bestämde att vi ändå skulle gå och handla som vi tänkt. Utan vagn. Playing with fire alltså, trött tvååring efter förskola i mataffär, då ber man nästan om ett utbrott. Men det gick bra! Tills vi handlat och var påväg upp för vår backe, då började tårarna. men vi tog oss fram och det ordentliga utbrottet, med vrål, kast och förtvivlan det kom först i hissen upp till oss. Det får man ändå vara nöjd med 🙂 När det lagt sig gick resten av kvällen bra. Jag hade lite rödbetor som behövde användas så jag gjorde min go to; plättar till L. Imorgon ska O för prova att äta dem själv i hans alldeles egna stol som han fått idag. I rödbetsplättarna hade jag ägg, banan, vetemjöl, ärtmjölk och rödbetor. De gick hem!

Annons

6 kommentarer till “Utbrott och rödbetsplättar”

 1. Julia skriver: 21 januari, 2021

  Åh, vilken mysig dag 🥰 Kör du puré/mosat till din lilla eller BLW?


  1. asabea skriver: 22 januari, 2021

   Jag kommer nog köra lite av båda men just nu ger jag honom sånt som vi äter. Det är väldigt små mängder nu och mest för att han ska få uppleva smaken och klämma och känna 😊


   1. Julia skriver: 22 januari, 2021

    Kul! Tack för svar 🙂 Min bebis är lika gammal och har börjat att smaka på lite avokado och morot, men jag är intresserad av (och lite rädd för) BLW. Om du vill dela med dig av hur ni gör med mat så skulle jag läsa det med stort intresse. Massa kramar!


    1. asabea skriver: 25 januari, 2021

     Det kommer jag absolut göra!


 2. Anna skriver: 09 februari, 2021

  Så snygg matta! Vart är den ifrån?


  1. asabea skriver: 10 februari, 2021

   Den är från Ellos. Jag kan lägga in länken i inlägget strax!


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/livet/morgonpasset-med-lilla-o/