Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Update om min graviditet

För ett par veckor sedan skrev jag om att jag inte mådde så bra psykiskt, troligen till följd av den hormonella omställningen som tidig graviditet innebär. Jag grät massor, kände mig omotiverad och ofta likgiltig till det mesta. Det var svinjobbigt, även fast jag fann ro i att veta vad det berodde på. Så jag är väldigt glad att det verkar ha vänt nu, jag känner mig inte alls sådär nere längre och har inte gråtit på två veckor. Eller det är inte sant jag grät igår till Mästerkocken lol, men jag har inte gråtit för att jag varit ledsen!

Annons

Jag mår överlag bra i min graviditet, jag vet att många andra kan må så mycket sämre. Jobbigast för mig är nog den otroliga tröttheten, men så har jag lite störiga fysiska krämpor också. Otroligt oglamorösa krämpor dessutom… som gasig mage och hemorrojder. Sorry var det TMI??? Äsch ni som varit gravida vet att det inte är så glamoröst att skapa ett liv alla gånger. What to do!

Annons

Sen är det lite oro som har börjat spöka. Jag tänker mycket på ultraljudet om ett par veckor, som blir mitt första denna graviditet. Tänker om nåt inte skulle stå rätt till och hur jag skulle hantera om den här graviditeten inte går hela vägen. Jag vågar nästan inte vara glad för graviditeten för ”tänk om”. Det känns trist och jag minns inte att jag kände sån oro förra gången, kanske för att jag då gjorde ett tidigt ultraljud i typ vecka 8 och såg ett hjärta som slog.

 

Det är ovisst det här med att vara gravid, särskilt de första veckorna tycker jag, det är väl bara att acceptera. Men jag längtar så till ultraljudet som jag förhoppningsvis lämnar lättad.

 

Annons

Kram till alla er tidigt gravida där ute! ❤️

 

4 kommentarer till “Update om min graviditet”

 1. Jeannelle Preciado skriver: 14 januari, 2020

  Hi! Do you have an English version or translation. Would love to follow your blog/instagram.


  1. asabea skriver: 14 januari, 2020

   I’m afraid not, not yet anyway.


 2. Nina skriver: 16 januari, 2020

  Tack. Jag är i vecka 5, första barnet. Och jag har mått dåligt över att jag inte känt alla de där lyckokänslorna som jag trodde att man skulle göra. Det här lugnar mig. Min kompis tipsade om din insta. Glad att jag hittat dig!


  1. asabea skriver: 18 januari, 2020

   Va fint att du hittat hit!


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/forlossning/tankar-om-swepis/