Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Trött

Jag känner mig väldigt trött. Det har varit en tuff vecka emotionellt för många av oss. Att än en gång behöva se rasismen i vitögat och hur folk kämpar, stångar sig blodiga utan att någon förbättring sker. Att inse hur många generationer bakom oss som har gjort samma sak och hur mina söner antagligen kommer få fortsätta kämpa mot orättvisor och för den basala mänsliga rättigheten att få känna sig trygg och fri. Det är utmattande. Jag oroar mig för mina svarta släktingar i USA. För mina vänner här som får ett liv av trauman upprivna. För min kille som lägger så mycket tid och energi på att ta debatten, förklara, analysera, fundera. Det är emotionellt dränerande. Jag blir trött av mitt kroniskt dåliga samvete som just nu är riktat åt att jag inte gör mer för kampen. Jag jobbar för att släppa det och påminna mig om att jag gör tillräckligt och det jag orkar med just nu, men det tar energi det med.

Annons

För jag känner verkligen hur jag är i den sista delen av graviditeten nu. Där jag börjar bli introvert och lägga allt fokus på förlossning och omställningen som ska ske. Det kräver mycket energi att ge liv. Det säger sig själv. Men det är en energi som man inte tillåts rikta helt åt det för att vårt samhälle är uppbyggt så att vi förväntas göra mycket mer än så. Egentligen är det allt jag skulle vilja fokusera på nu, att vara gravid och det som komma skall.

Men jag har dels min son att tänka på och räcka till för. Tack och lov för det, att han finns och är så oskyldig och oförstående kring allt som händer i världen just nu är en sån tillflykt för mig, jag finner en sån ro i det. Samtidigt som det på många sätt känns hemskt att det här är världen han ska växa upp i. Okej att vara gravid och ta hand om min son och vara en hyffsad flickvän hade räckt gott och väl för mig just nu. Men jag har 5+ veckors jobb kvar och det känns faktiskt tufft. Jag har ett mycket mindre krävande jobb denna graviditet men jag känner mig ändå så mycket mer dränerad denna gång.

Annons

Att jag inte får träffa min familj lika mycket i och med pandemin spelar absolut in. Jag behöver dem. Jag behöver deras kärlek och energi. Särskilt nu. Särskilt när det är svårt. Tänk att jag inte kramat mamma och pappa på flera månader. Jag gråter när jag tänker på det.

Nej, idag är jag trött. Men jag kämpar på. Hoppas på en återhämtande helg för både mig och Amat. Jag uppmuntrar er som ännu inte satt er in i den antirasistiska kampen som sker just nu att göra det. Människor dör och blir psykiskt nedbrutna av den. Minimum man kan göra är att lära sig om den och lyssna på de som drabbas.

 

Kram.

Annons

 

Annons

6 kommentarer till “Trött”

 1. Lisa skriver: 04 juni, 2020

  Sen du skrev ditt inlägg om rasism och barn, där jag kommenterade, har jag läst på. Tyckte jag var någorlunda insatt, men förstår nog bara hur mycket jag inte vet eller har förstått. Känner skäms-känslor för att jag skrev till dig att jag ska köpa böcker att läsa för vårt barn. Som om det vore nog…. Jag har mycket att lära och ska göra det. Ville nog mest säga det. Tack för din blogg. Kram


 2. Luisa skriver: 05 juni, 2020

  Hej!! Ni gör båda så fantastiska och viktiga arbeten inte minst genom att stå för en sjukt stor del av folkbildningen, ni har redan gjort mer än de flesta gör under en livstid, orättvist att det är så och vi andra jobbar för att bördan ska lättas. Men med det sagt är ni även utan era prestationer tillräckliga, genom att ni bara är och finns till. (obs att ni verkar vara så fina människor) Hoppas ni hittar sätt att återhämta er på, en helg eller längre tid! Håll i längden. ❤️

  och tack Asabea för en så fin blogg och instagram mm. (& tack Amat för podcast&bok mm.) !! tar aldrig ert arbete för givet. kram!!


  1. asabea skriver: 07 juni, 2020

   Tack ❤️


 3. Agnes skriver: 05 juni, 2020

  <3


 4. Lovisa skriver: 06 juni, 2020

  Du fantastiska kvinna! Jag hoppas att både du och din kille kan få en vilsam helg med återhämtning <3


  1. asabea skriver: 07 juni, 2020

   Tack!


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/familj-3/mors-dag-2020/