Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Tagit en paus

Jag hade en instagramfri helg i helgen. Det händer typ aldrig för mig. Eftersom jag jobbar med min instagram är jag inne där i tid och otid och svarar på meddelanden. Men åh va skönt det var att ta en paus från mobilen! Haha, inte så unik åsikt kanske? Jag har i alla fall kommit bort från min ovana att ta upp telefonen varje lugn stund jag får och istället avsätta lite begränsad tid för mobilen och att svara på DM. Det känns otroligt skönt och viktigt för min hälsa och att jag ska fortsätta tycka det är kul att driva mitt konto, vilket jag gör.

Annons
Annons

En annan fördel med att lägga undan telefonen är att jag haft 100% fokus på min son (särskilt då vi försökt potträna och jag ständigt är beredd på en olycka). Jag tror jag skrev det när vi precis kom hit till Ghana att jag tyckte det var tufft att vara med min son 24/7 men nu känner jag tvärtom, jag älskar det. Just nu sover han och jag längtar liksom till han ska vaknar. Känns som jag är nykär! Jag tror det minskade mobilanvändandet spelar in där faktiskt, att jag inte har nåt annat som ständigt konkurrerar med min uppmärksamhet och massa ”jag ska bara” som stressar oss båda. Hoppas jag kan fortsätta såhär!

Annons

Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/barn/k-vitamin-till-nyfodda/