Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Resan hem

Om nån nu undrar kan jag berätta att flygresan hem gick sååå bra! Den här gången flög vi på natten. Lilla L somnade strax efter incheckning i vagnen (enda gången den kom till användning var på flygplatsen) och sov sen tre timmar in på första flygresan som var på totalt sex timmar. När han vaknade var det nedsläckt i kabinen och de flesta sov så jag ville verkligen inte att han skulle börja skrika eller så. Men han var glad och lugn, jag gjorde inget försök att insesteta på att nu sover vi för det är natt, som jag annars gör utan jag lät honom kolla på en barnfilm och passade på att byta till en fräsch blöja. Allt för att undvika missnöje. Jag tror han tyckte det var lite kul att få vara uppe mitt i natten med oss och se på film. Efter nån timme blev jag själv svintrött och erbjöd bröstet och vila vilket togs emot, sen sov vi den sista timmen av flyget. Amningen är för övrigt ett toppenvapen när man flyger, jag ammar verkligen i tid och otid och jag vet inte om det spelar in men min son har inte haft problem med lock i öronen alls. Jag sov inte mycket själv på flyget för jag hade så jäkla ont i min svanskota (jag bröt den under min förlossning om ni missat det) av att sitta så länge och det blev inte bättre av att ha en 16 kg unge i knät. Men men!

Annons
Min enda bild från flyget, när vi precis landat i Amsterdam
Annons

Sen mellanlandade vi i Amsterdam, Lilla L fick springa av sig och äta frukost innan vi skulle på nästa plan. Där somnade han med hjälp av amning innan vi lyfte och sov hela resan på 1.5 timme. Det var inte helt fullt på planet heller så vi hade en trea för oss själva! Kunde inte bli bättre. Och det bästa av allt var nog att jag inte var flygrädd alls i princip. Jag har nämligen haft en svår flygrädsla som jag gått i KBT terapi för. Terapin hjälpte mig verkligen men det hjälper också otroligt mycket att kunna titta på min son när jag blir lite orolig över nåt, då kommer jag på att han är det viktigaste och vad som än händer ska jag göra allt för att skydda honom. Det tar bort fokus från mig och min egen inre ångest. Så skönt!

Det här blev ett långt babbligt inlägg men så kan det va ibland. Hoppas nån som är orolig inför en flygning med sitt lilla barn kan bli lite peppad av att det faktiskt kan gå väldigt smidigt.

Annons

Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/livet/vi-ar-hemma/