Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Min helg

Hej på er! Hur mår ni? Det är så speciella tider nu och det märks att vi alla hanterar det väldigt olika. Är man oroligt lagd så är det såklart man blir uppstressad av den rådande stämningen och jag har full förståelse för gravida som är oroliga för ovissheten kring deras förlossning. Dessutom är det många som påverkas ekonomiskt av det som sker, jag känner så mycket med er alla. Det jag dock har otroligt svårt för är de vars själviska sida verkligen blommar upp i kris. Jag syftar på alla som hamstrar nödvändigheter som blöjor, ersättning, handsprit och toapapper. Varför gör man det??? Det finns inga skäl till det och det är otroligt egoistisk att bara tänka på att man själv ska ha och strunta i att till exempel föräldrar som enbart ger ersättning kommer behöva gå utan bara för man själv köpte upp de tio sista förpackningarna en fredag kväll. Blir så provocerad av det, folk snor liksom handsprit från sjukhusen…. det är så orimligt och obehagligt. Det får mig att undra vad som skulle ske om vi skulle hamna i en ordentlig kris t.ex. att det sprider sig en sjukdom med hög dödlighet och riktigt svåra symtom typ ebola. Hur skulle folk bete sig då om de beter sig såhär nu.

Annons

Precis när jag skriver det här så kommer Folkhälsomyndigheten ut med att alla i Stockholmsområder som kan ska jobba hemma dessutom så det lär ju inte direkt lugna sig nu. Men försök att behålla lugnet hörni, att få panik hjälper ingen. Det gäller även att se situationen för vad den är, vi som är unga och friska ska främst hålla oss inne för att hindra smittspridning och att undvika att de som är sköra drabbas, inte för att skydda oss själva, det är viktigt att komma ihåg.

Aja, jag kan berätta att jag i alla fall inte känner mig orolig för min egen del även fast jag är gravid, det kanske kan vara skönt för vissa av er att höra. Jag är dock lite känslig för stämningar och energier (låter flummigt absolut men så är det) och jag känner att jag blir påverkad av den kollektiva stressen jag omringas av. I helgen har jag försökt stävja det genom att vara ute mycket och göra härliga saker med personer jag tycker om, precis som jag alltid gör på helgen med andra ord.

Annons

 

Jag och L hälsade på mina föräldrar i fredags efter han vaccinerat sig hos min pappa. Vi gör som vi brukar när vi är där nämligen passar på att låna badkaret då vi inte har ett hemma.

Annons

I

I lördags var vi på Aspuddens 4H gård Barnen red på hästar, lekte, klappade på djuren och vi grillade. Så mysigt om än svinkallt!

Rare pic på en lugn stund.

Annons

I söndags gjorde min kille gnudi till oss för första gången, det var så gott och olikt nåt jag smakat tidigare! Receptet fick han från Sofia Woods’s Instagram, följ om ni inte gör det för massa goda recept!

Jag har trott flera gånger under förra veckan att jag ammat för sista gången men så blir den nån liten kris hos L och då vill han amma. Mysigt ändå! Ammar gärna lite såhär sporadiskt ett tag till även om det sviiiiider ibland.

Annons

3 kommentarer till “Min helg”

 1. Lisa skriver: 17 mars, 2020

  Så mysigt med badkar. Saknar det också hemma!
  Så till min fråga. Som inte är helt lätt att formulera. Men hur tänker du kring att t.ex. bada och duscha och att vara naken tillsammans med ditt barn? Vi har en dotter som precis blivit två år. Min sambo har fått ta rollen som den som huvudsakligen sköter duschningen och då såklart tillsammans med henne. Nu när hon ändå börjar bli lite större så har jag börjat reflektera över detta. För mig känns det inte konstigt att man duschar tillsammans med sitt barn. Men hur ska man tänka just kring nakenhet tycker du?
  Tack för en inspirerande och härlig blogg!


  1. asabea skriver: 17 mars, 2020

   Åh intressant fråga! Där har man nog väldigt olika åsikter ofta baserat på hur man själv hade det hemma när man växte upp. Själv så kommer jag från en väldigt naken och oblyg familj. Än idag badar vi nakna på somrarna och är väldigt fria med det där. Så nakenhet är väldigt oladdat för mig, jag lär fortsätta gå omkring naken hemma hela livet skulle jag tro. Min man däremot kommer från en familj som är helt tvärtemot så honom lär inte mitt barn se naken alls lika ofta.


   1. Lisa skriver: 17 mars, 2020

    Tack för ett bra svar. Någonstans så känns naket helt naturligt för mig också samtidigt som att jag har känt en oro för att det typ skulle traumatisera mitt barn att se oss nakna. Eller att mitt barn typ skulle gå till förskolan och berätta att mamma och pappa är nakna hemma. (Vilket ju i princip bara är i samband med dusch eller ombyte) Jättekonstig tanke egentligen! Jag vill ju dessutom att mitt barn ska vara bekväm med sin egen kropp vilket vi föräldrar såklart bidrar till i stor grad genom att bara vara och inte göra det till ett laddat ämne. Men då kan vi fortsätta duscha nakna hemma då utan dåligt samvete tillsammans med vår dotter, haha, och skippa badkläder i duschen. 😉


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/okategoriserade/covid-19-och-graviditet-vad-man-vet-just-nu/