Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Media run och besegrad scenskräck

I fredags jobbade jag min sista dag innan semester och föräldraledighet (yay!) och idag hade jag mitt sista inbokade uppdrag. Det var ett framträdande i Morgonstudion i SVT1 (jag är med från 01:38:02) Förra veckan gästade jag P3 och P1 och veckan innan var det P4. Vet inte var det stora mediala intresset kommit ifrån men jag antar att det är hemförlossning som främst är det som lockar.

Annons

Det har varit kul att vara med i radio och tv, jag ser det som en övning för mig att bli helt bekväm med att tala framför folk. Känns stundtals till och med som jag redan nått det målet. Även om jag var lite nervös inför dagens tv-framträdande så var det verkligen ingen överväldigande nervositet så som det var för mig när jag var yngre.

Annons

Under barndomen, tonåren och ganska långt in på vuxenlivet så har jag lidit av scenskräck. Så pass att jag skolkade mig förbi nästan alla redovisningar på gymnasiet, vilket såklart mina betyg led av. Det var till och med så illa att jag vid ett par tillfällen på universitetet tog lugnande inför redovisningar för att det var så otroligt ångestframkallande för mig. Jag blir därför så stolt över mig själv som idag kan sitta och prata avslappnat framför tusentals människor, även om det såklart känns mindre läskigt när man inte ser alla som tittar och det är hundra gånger lättare att prata om sånt man är kunnig och intresserad av. Men ändå. Jag har även hållit i föreläsningar på mitt gamla universitet för sjuksköterskestudenter. Det hade jag aldrig trott för några år sen. Knepet, som ni säkert vet, är helt enkelt att öva och utsätta sig för det som känns läskigt. Varje gång man tar sig igenom det och inser att man överlevde så blir det lite lättare. För min del hjälper det även att vara väldigt väl förberedd, det ger mig ett viss lugn. Åh vad jag hade velat visa 10-åriga Asabea vart jag är idag. Hon som skakade, hyperventilerade och blev illröd i ansiktet inför varje redovisning i skolan.

Ja ja, lite pepp till er som kämpar med olika mentala hinder i livet. Bästa med att bli äldre tycker är att man utvecklas och blir starkare i sig själv för varje år.

Annons

3 kommentarer till “Media run och besegrad scenskräck”

 1. Lottakristallrent.nu skriver: 28 juli, 2020

  Åh, det där att tala inför folk! Det är verkligen inte lätt.


 2. Maddeskinretreat.se skriver: 28 juli, 2020

  Älskar att lyssna på dig!


  1. asabea skriver: 28 juli, 2020

   ❤️❤️❤️


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/familj-3/babyshower-denna-gangen-med/