Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Gravid gravid gravid

Jag vill försöka vara bättre på att dokumentera den här graviditeten för att minnas hur det kändes. Vem vet det här kanske blir min sista.

Julafton 2017, bilden jag delade för att gå ut med min graviditet. Minns att jag verkligen fick puta ut magen för att det skulle synas haha.

Jag tyckte som sagt första trimestern var rätt tuff föra gången. Fysiskt så mådde jag rätt bra, särskilt i jämförelse med hur tufft vissa andra har det. Men känslomässigt var det svårt. Hormonerna levde verkligen livet i mig. Jag blev gravid på första försöket efter att ha planerat det länge, det gjorde att jag kände en press på att vara 100% lyckligt men faktum var att jag tvivlade i början, tvivlade på om jag skulle fixa att vara gravid och ha barn och om det verkligen var vad jag ville. Det var svinjobbigt. Samtidigt oroade jag mig över barnet i magen, tyckte det var så ovisst i början innan man kände barnet. Men de känslorna var ganska kortvariga, de gick över innan vecka första trimestern var över. När jag började känna små rörelser i magen i vecka 16 då var jag såld på att va gravid! Sen älskade jag i princip varje sekund av det.

Annons
Annons

 

Kände mig så vacker, undra om jag kommer göra det den här gången när jag får sova 75% mindre…

Annons

Det ska bli väldigt spännande att se hur det blir den här gången. Jag är inte lika orolig vilket är skönt och även fast det inte var planerat den här gången och vi var helt oförberedda på det så känner jag mig ändå lugn. Eftersom jag har en 1.5 åring som tar mycket av mitt fokus så har jag inte heller tid att sitta och tänka på mig själv och graviditeten 24/7 vilket jag gjorde förra gången, vilket är jätteskönt. En grej som dock oroar mig är hur det ska gå för min lilla rygg framförallt min svanskota under graviditeten och förlossning såsmåningom…. usch vill knappt tänka på det (jag bröt ju svanskotan under min förlossning). Det återstår att se! Det känns i alla fall kul att ha bloggen som en plats att dokumentera graviditeten på. Hoppas ni ska tycka det är kul att följa!

 

Dagarna innan han kom.
Annons

 

2 kommentarer till “Gravid gravid gravid”

 1. Hanna skriver: 21 december, 2019

  Hej! Stort grattis till din graviditet och stort tack för det grymma arbete du lägger ner på Instagram/bloggen.
  Jag är gravid i v. 13 och har senaste veckorna mått riktigt dåligt fysiskt (illamående och mycket kräkningar). Det har gjort mig allmänpåverkad och när jag får nedsatt immunförsvar får jag herpesutbrott (bla i underlivet men även lite munsår). Har googlat massor och lyckats skrämma upp mig rejält. Undrar därför om du vid nästa frågestund eller liknande skulle kunna svara på hur farligt det är för mitt barn i magen? Kan barnet få herpes/bli sjukt redan i magen eller är det vid förlossning som man riskerar att överföra smittan? Jag har nu, såklart, fått för mig att barnet kommer få hjärninflammation och kan typ inte tänka på annat. Jag har haft herpesutbrott sedan typ 10år tillbaka men väldigt sällan (då jag generellt äter och lever hälsosamt).
  Ha en fortsatt grym resa


  1. asabea skriver: 05 januari, 2020

   Hej Hanna! Grattis till gravditeten. Herpes är en vanlig sjukdom så det är ett bra ämne att ta upp i story. Ska skriva upp det på min lista av ämnen. Men jag skulle inte oroa mig om jag var du, risken är störst för att barnet smittas om man har ett utbrott i samband med vaginal förlossning. Finns en liten risk för barnet i magen också men det är främst om man får genital herpes för första gången i tidig graviditet.


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/om-mig/jag-ar-gravid/