Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

En fin torsdag

Inlägget innehåller reklamlänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här >

Torsdagar kan nog vara min favoritdag. Älskar att ha helgen framför mig. Jag är en sån person som på midsommar börjar känna lite ångest över att nu blir det mörkare. Älskar därför maj för allt är fortfarande framför en. Torsdagar känns som veckans maj.

Annons

 

Hur som idag har jag haft ännu en fin torsdag. Dagen började som den alltid gör hemma hos oss, med ett organiserat kaos. Alltså det är rörigt för det är det med två små barn men vi har väldigt fasta rutiner vilket jag gillar. Känns tryggt liksom. Lite Groundhog Day över det hela men tryggt.

Annons

Den enda bild jag har från morgonen är på O’s frukost: mixade ärtor med riven vitlök och bröstmjölk på rån. Han älskar det.

Annons

När de stora killarna gått hemifrån gjorde jag mig lite fin. En cute sminkning och mina nya skor (adlink till dem här (reklamlänk via Apprl) !) piggade verkligen upp. Sen tog jag ett möte med en stor förebild för mig (kan berätta mer om det om ett tag). Jag kände mig så stolt efter det mötet, att en så cool och viktig person ville ha hjälp av lilla mig. Mäktigt. Plus att det hon jobbar på är så inspirerande. Fick energi av det mötet!

Jag håller på att organisera hemma och göra mig av med onödiga grejer. Lite ska ut varje dag så jag gick förbi stadsmissionen men några grejer och till min gravida vän med några barngrejer. Jag tog mig friheten att fråga om jag fick komma över på fika när jag ändå skulle dit och det fick jag. Fick lunch till och med! Det är nåt jag ofta gör, bjuder in mig själv till grejer. Liksom jag väntar inte på en inbjudan om jag vill komma hem till nån haha. Undra om det är ovanligt?

Annons

O vaknade i hissen därifrån. Han var ledsen och eftersom jag hade vagn och för en gångs skull kunde jag inte amma på språng utan fick sätta mig i trappen och göra det, funkade det med.

Efter jag våldgästat deras fina hem och pratat om den kommande förlossningen så promenerade jag vidare till AWB för att lämna tillbaka lite kläder jag fått av dem. Det är så svårt med kläder nu för jag går upp och ner i vikt så mycket. Just nu är allt för stort. När vi skulle hem så haglade det så mycket att jag inte ville gå ut så jag passade på att fika med O eftersom vi ändå var i samma hus som Söderhallarna. Vi gick alltså på lokal!! Så ovant. Vi har antikroppar obs och höll avstånd. Vi fick en hel soffa för oss själva på Sebastien på Söder där jag åt min godaste semla någonsin kanske.

Annons


Efter det var det plötsligt dags att hämta på föris. L hade önskat att jag och Amat skulle hämta ihop så det gjorde vi vilket han blev väldigt glad för. Vi kom även på att vi varit ihop i hela åtta år idag. Otroligt ju, det betyder även att jag varit i relationer i halva mitt liv nu. Herregud. Uppmuntrar alla unga människor att göra slut oftare och satsa på att älska sig själv först och främst. Relationer finns det tid för sen. Jag är jättenöjd med mig relation nu haha, jag menar bara att jag önskar att jag inte haft så många långa relationer i mina tonår och tidiga 20-år.

Hehe, vad jag svamlar! Jag skulle ju bara berätta om min dag. Den avslutades i alla fall med att jag och L gick några ärenden ihop (tänk att det kan ge en sån lycka att bara gå till återvinningen och ICA med ens lilla människa och snacka och skratta på vägen, så fint). Sen var det middag och bad som vanligt. Nu ligger jag bredvid min minsta korv och ska sova. En högst vanlig och bra dag. Jag kan inte klaga på detta liv.

 

Annons

7 kommentarer till “En fin torsdag”

 1. Sandra skriver: 19 mars, 2021

  Så fin läsning <3


 2. Gabrielle skriver: 20 mars, 2021

  Så mysig läsning! Skulle du vilja berätta om en ”typisk dag” för er? Är hemma med min dotter som är några veckor yngre än lilla O, och det skulle vara så roligt att höra hur ni har lagt upp det. ❣️


 3. Ulrika skriver: 23 mars, 2021

  Vill bara säga lite star struck hej:)
  Min äldsta hemmafödda dotter fyller 27 i år- födde hemma i livets bästa förlossning i en liten Bedsit i norra London, jag var 23 år och visste vad jag ville!
  Fött fyra döttrar efter det, varav en är en pärla i hjärtegropen efter snart 16 år…
  Varje förlossning otrolig och inte den andre lik- tvåan föddes tex. På överburenhetskontroll( säger man så?) 19 dagar sen… jag cyklade till min midwife och en kvart senare var hon född, hann få av ena byxbenet och trosan klipptes upp- tom. Navelsträngen fixade hon i rena ilskan:)
  Kan berätta om dessa o de andra förlossningarna i evighet och känns som igår.
  Och… jag hade den stora äran att vårda din mormor för lääänge sedan, innan barnen alltså.


  1. Ulrika skriver: 24 mars, 2021

   Inte din, dina syskons <3


  2. Ulrika skriver: 25 mars, 2021

   -inte din mormor , utan dina syskons måste det ju vara 😉


 4. Turkan Karaman skriver: 25 mars, 2021

  Mysig torsdagsläsning! Lilla O, hur gullig 💛


 5. Carro skriver: 26 mars, 2021

  Åh låter underbart!
  Kan inte du skriva ett inlägg om era rutiner? Tider och så vidare, helst hela dagen. Badar barnen varje dag? Egentid för dig? Osv… Skulle verkligen behöva skaffa rutiner här hemma (nybliven familj på 4 personer)😊🙏🏽


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/livet/njuter-av-narheten-medans-den-varar/