Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Älskar att bli äldre

Fan va skönt det är att vara vuxen känner jag. En tanke som slog mig igår när jag gick runt och kände mig allmänt harmonsik, en känsla som var väldigt sällsynt för mig när jag var yngre. Jag älskar att bli äldre och lära mig mer om mig själv och hur jag ska leva och agera för att må bra. Det är underbart. Jag lärde mig massa under mina tonår och tidiga 20-årsåldern och jag hade svinkul då men jag saknar det inte alls. Saknar inte ångesten, oron över hur livet ska bli, vad folk ska tycka, killen som krossat mitt hjärta för femte gången. Nä tacka vet jag att bli äldre och bry sig mindre om oviktiga grejer!

Annons

Jag sitter på jobbet och har en lucka nu innan lunch så jag passar på att blogga lite. Men jag har redan hunnit träffa massa ungdomar här på förmiddagen. Att jobba med ungdomar är fantastiskt givande och det kanske är på grund av det jag känner mig extra tacksam för att vara vuxen för när jag träffar dem kan jag se mitt gamla jag i många av dem och påminnas om hur tufft det var i den åldern.

Men då är det så fint att känna att man kan vara en trygg bra vuxen för dem att prata med. Den här veckan har jag träffat alla möjliga ungdomar med olika besvär, allt från en person med massa mensbesvär och vad jag bedömde som symtom på PCOS till en person som led av att ofrivilligt släppa ut ”luftpruttar” ur slidan där jag kunde i lugn och ro genomföra hennes första gynundersökning och förklara vad bäckenbotten är och hur man kan träna den och kontrollera den. Det känns som viktiga grejer man håller på med och det är sååå kul!

Annons

Det var inte alls det här jag tänkte skriva, jag tänkte mest önska er en fin fredag men så började jag ranta om massa andra saker istället. Oh well!

 

Men ha en underbar fredag hörni. Kan ni inte berätta om era helgplaner?? Vore så kul att höra tycker jag! Jag ska försöka va bättre på att fota den här helgen så jag kan visa er vad jag hittat på också.

Puss och kram på er så länge, här får ni en nytagen bild på mig och magen från personaltoan hehe.

Annons

6 kommentarer till “Älskar att bli äldre”

 1. anna skriver: 06 mars, 2020

  Hej, jag har en fråga, läste precis ditt blogginlägg om epidural och tänker lite som du. Men angående bad kan jag inte bestämma mig. Lyssnade på en podd där en barnmorska sa att bad kan sakta ned förlossningen, typ få allt att stanna av lite? Det var i podden Babykaos. Är det verkligen sant, aldrig hört det innan? Men hon är ju barnmorska så hon borde väl veta… jag skulle gärna vilja bada men vet inte om jag vågar nu? Är så rädd för värkstimulerande dropp och vill undvika det till varje pris. Kan tillägga att jag är förstföderska.

  Har du nåt annat tips för att förlossningsarbetet inte ska stanna av, så jag slipper det värkstimulerande droppet? Jag är livrädd för det då det verkar göra otroligt ont och dessutom kan komma med diverse farliga risker. Kommer nog vägra droppet, men vad kan man göra annars om förlossningen går för långsamt? Och finns det nåt jag kan göra själv? Tänker inte bestämma mig i förväg för att inte ta EDA, den tänker jag absolut ta om jag känner att det behövs, är jätterädd för smärtan.


  1. asabea skriver: 07 mars, 2020

   Hej!
   Jag har också hört det sägas att vattenfödsel skulle kunna glesa ut värkarna men jag har inte sett att det finns nån forskning bakom det påståendet.
   Jag skulle inte tacka nej till badet av den anledningen i alla fall. Man vet ju att vatten tex gör smärtan mer hanterbar vilket minskar risk för epidural vilket är den största riskfaktorn för att behöva värkstimulerande. Med det sagt om du har en bra epidural så ska du inte ha ont trots värkstimulerande dropp. Men jag tycker du ska stå på dig och vara med och bestämma kring värkstimulerande, vill de ge dig det be dem motivera det, ge för och nackdelar, fråga om det är möjligt att vänta och prova nåt annat först osv. Lycka till!


 2. Pkn skriver: 06 mars, 2020

  Ikväll blir det fredagsmys framför bäst i test med bubbel och fira vår nya bil. Och resten av helgen ska vi hänga med svärföräldrarna, fira svärmor. Så lillskrutt kommer får leka med farmor, farfar, fastrar och farbröder. Spela brädspel och äta gott. Kommer bli mysigt. ❤️


  1. asabea skriver: 07 mars, 2020

   Va mysigt det låter!


 3. Agnes skriver: 09 mars, 2020

  Älskar din blogg! Jag har festat, sjungit karaoke och umgåtts med fina vänner <3


  1. asabea skriver: 12 mars, 2020

   Åh så härligt!!


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/forlossning/stimulering-av-brostvartorna-under-forlossning/