Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Kompetenta barn och ett otroligt småbarns-lifehack!

I Maria Bordas bok Vilda barn (hon driver också ett väldigt populärt instgramkonto med samma namn) så skriver hon om många insiktsfulla saker kring barn. Bland annat har hon ett avsnitt om barnens kompetens och hur vi ska bjuda in dem att hjälpa till i hemmet på ett icke kontrollerande sätt. Hon berättar att när hennes barn var mindre och klättrade på väggarna så brukade hon ge honom en banan och en kniv att skära den med, det kunde uppehålla honom ett långt tag. Likaså skriver @aware_mama_ som jag följer med stor glädje på instagram om hur kompetenta barn är och hur vi kan inkludera dem i vardagen.

Annons

Jag har tagit till mig av båda dessa otroliga kvinnors kloka ord och gjort L mer delaktig i vår vardag. Wow alltså! Det ger honom en känsla av stolthet, jag inser vad han faktiskt kan och det gör honom sysselsatt med någonting kul och värdefullt för oss båda.

Annons

Jag brukar nu be honom hjälpa mig när jag lagar mat, eller om han känns lite rastlös så ger jag honom en banan att skala och hacka. Idag uppehöll han sig med det, och roade lillebror som tittade på, i nästan halvtimme. Vilken grej!

Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/barn/en-babypottares-drom/