Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Fröets tid

Jag måste dela ett DM jag fick på instagram som rörde mig. Som jag har skrivit tidigare så har jag inte mått så bra, känslomässigt, de senaste veckorna vilket jag kopplar till den hormonella omställningen i tidig graviditet. Tyvärr har jag börjat må ännu sämre de senaste dagarna. Men jag får hopp och pepp från fina följare som delar med sig av liknande upplevelser och kloka ord. Tack snälla för det!

Annons

Annons

 

2 kommentarer till “Fröets tid”

 1. Nike skriver: 28 december, 2019

  Tack för att du delar! Och tänk att det här var just precis vad jag behövde få läsa precis just nu.

  I våras blev jag gravid. Så glad och peppad till en början! Hittade på namn. Pratade om framtiden. Tittade på vagnar. Men detta övergick snart till trötthet och en lätt nedstämdhet, som i sin tur gick vidare till ren och skär depression. Jag såg ingen mening med att leva. Var så oändligt ledsen och uppgiven. Allt kommer gå åt skogen. Bestämde mig för att göra slut med min kille. Och så bestämde jag mig för att göra abort.

  Fyra dagar efter aborten var det som att någon slog på ljuset igen. Så kär i min kille, så sugen på barn, så peppad på livet.

  Tänk vad hormonerna kan göra med en.

  Så nu har vi börjat om. Förhoppningsvis är jag gravid snart igen (kanske redan nu!!). Jag längtar. Men är också rädd för att känna så där igen. Men om jag gör det så ska jag tänka på fröet.


  1. asabea skriver: 05 januari, 2020

   Åh. Men förhoppningsvis är du mer beredd denna gång på känslorna. Tveka inte att söka hjälp fort om det blir sådär svåra känslor igen. Stor kram och lycka till!


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/graviditet/hur-lange-bor-man-vanta-mellan-tva-graviditeter/