Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Spinning babies

Förra helgen var jag på Spinning Babies kurs med min storasyster. Det var två heldagar fyllda med ny information och många aha-moments.

Spinning babies är ett tankesätt mer än en metod, en tanke om att barnets positionering är viktigt för förlossningsförloppet och att det finns sätt att optimera barnets position på. Jag blev så otroligt inspirerad av kursen och vi lärde och så mycket under dessa två dagar så det är för mycket att sammanfatta i ett enda inlägg. Men jag känner ett ansvar att förmedla den här kunskapen vidare för jag tror det kan hjälpa många få en bättre förlossningsupplevelse. Vi tar det lite i taget!

Annons

 

Annons

Annons

Annons

2 kommentarer till “Spinning babies”

 1. Lotta skriver: 14 september, 2019

  Så intressant! Älskar ditt instagramkonto & din blogg, tycker du är en sån viktig folkbildare.
  Jag födde barn i januari 2018 & i maj 2019 och tyckte att det var helt fantastiskt att föda barn. Med mitt andra barn var jag 8 cm öppen när jag kom in på förlossningen och stämningen var den att bebis nog skulle komma alldeles snart. Timmarna gick och ingen bebis kom så det beslutades att det skulle tas hål på hinnorna. När vattnet väl hade gått så hände ändå ingenting & det sades att bebisen sjunkit ner snett med huvudet. I det här skedet fick jag ligga lite som på bilden ovan, dvs. Framåtlutad med rumpan högre än överkroppen för att få bebis att sjunka ner på nytt & rakt den här. Runt den här tidpunkten hade jag inte beskrivit min förlossning som fantastisk för det var allt annat än skönt,hehe.

  Om du har tid & ork att svara så undrar jag om det är vanligt att bebisar sjunker ner snett med huvudet? Jag har pratat med kompisar om våra förlossningar & att bebis sjunkit ner snett är något som varit gemensamt för alla som jag känner som avslutat sin förlossning med kejsarsnitt. För mig lade dock bebis till sig & förlossningen avslutades vaginalt.
  Är det vanligt att förlossningar avslutas med kejsarsnitt om bebis ligger snett med huvudet?

  Tack igen för allt du gör för oss kvinnor!


  1. asabea skriver: 15 september, 2019

   Hej det kallas att bebisen ligger asynklitiskt och det är en vanlig orsak till arr bebisen inte sjunker ner. Så bra att de gjorde spinning babies övningar på dig, kanske det hjälpte din bebis få mer plats att hitta en bra position.


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/om-mig/style-by-nr-57/