Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Föda med stöd

Det finns ju en uppsjö av böcker som berör graviditet och förlossning. Många är bra och ger tydlig och omfattande information som kan vara värdefull inför att föda barn. Barnmorskan och doulan Märta Cullhed som driver instagramkonton @fodamedstod har nyligen släppt boken Föda Med Stöd. Jag brukar säga att jag inte har tid att läsa böcker numera, även om det mer handlar om att jag inte prioriterar det tyvärr, men denna bok plöjde jag på ett par dagar. Jag vet vad Märta står för och hur hon tänker om födande och födande människors kapacitet, jag vet att hennes filosofi är helt i linje med min egen.

Annons

Det här är en bok som på ett enkelt sätt förklarar födandets fysiologi, dess känsliga mekanismer, hur man kan förbereda sig inför en födsel genom att skapa trygghet runtom sig, vare sig man föder på sjukhus eller hemma, hur man kan ta kontrollen över sin födsel och vilken kapacitet en födande har och vad som kan få en att tro att man inte har den kapaciteten. Jag tycker Märta har gjort ett fantastiskt jobb och jag håller med om varenda ord hon skriver. Förutom det hon skriver om att man ska undvika att föreställa sig att man bestiger ett berg när man tar värkar hehe, det funkade verkligen bra för mig. Men jag förstår också hennes logik där med.

Annons

Jag rekommenderar boken för dig som vill ha konkreta tips inför att föda barn, för dig som strävar efter en lugn och trygg födsel (vem gör inte det). Kanske lite extra för dig som haft en födsel där du upplever att vården ”tog över” förlossningen och du nu vill ha en revansch och en födsel där du har kontrollen.

 

Annons

Kommentarer till “Föda med stöd”

  1. Märta skriver: 16 oktober, 2020

    Men åh TACK! Såg inte detta förrän nu!
    Vad glad jag blir, tack för jättefina ord??


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/barn/vad-onskar-du-att-du-vetat-innan-du-fick-barn-2/