Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Affirmationer och annat flum

Jag förbereder mig för fullt inför förlossningen nu. Jag gör mycket mer förberedelser denna gång jämfört med förra graviditeten skulle jag säga. Kanske för jag har en så klar bild av hur jag vill ha det nu. Jag provar även på sånt som jag tidigare hade ansett vara lite flummigt. Jag kanske har blivit lite flummig helt enkelt? Inget fel med det.

Annons

Jag fyllde idag mitt hem affirmationer jag skrivit. De sattes upp lite överallt i hemmet, på kylskåpet, garderoben, spegeln etc. Tanken är att jag ska se orden flera gånger om dagen och att de ska bli verklighet för mig.

I tisdags hade jag förlossningsförberedande samtal med en av barnmorskorna som planerar att bistå min hemförlossning och hon bad mig införskaffa lite grejer för att förbättra mina förutsättningar. Så idag gick jag och köpte dadlar, hallonbladste och nattljusolja som jag ska börja ta från och med måndag tills förlossningen. Jag kan berätta mer om syftet med de olika grejerna vid ett annat tillfälle om ni vill!

Annons

Lite flummigt tycker ni va? Haha. Men jag litar verkligen 100% på mina barnmorskor och all deras kunskap så jag kommer göra det de ber mig om. Plus att jag älskar att detta blir en helt annan upplevelse för mig, även om jag älskade min förra förlossning vill jag ha det på ett helt annat sätt denna gång.

Åh juste! På söndag hämtar jag förlossningspoolen! Iiih är så pepp!!!

Ni som väntar barn nu? Förbereder ni er på nåt att eller vill ni ta det som det kommer?

 

Annons


13 kommentarer till “Affirmationer och annat flum”

 1. Marce skriver: 08 juli, 2020

  Så spännande att följa din resa! Du får jätte gärna berätta mer hur du kommer att göra med hallonbladste, dadlar och mattljusoljan. Jag blir mycket nyfiken och har också köpt dadlar och te ???


  1. asabea skriver: 09 juli, 2020

   Okej det kommer ett inlägg om det!


 2. Tacohej skriver: 08 juli, 2020

  Vad kul!! Berätta gärna mer!


 3. E skriver: 09 juli, 2020

  Ska enligt beräkningarna föda mitt första barn i augusti och försöker läsa allt jag kan fast inte så mycket mer. Jag har inga referensramar och inte heller någon rädsla inför förlossningen så därför kommer jag lita på min kropp + bm och övriga inom sjukvården som jag möter. Är så klart nervös fast i alla fall inte ännu på ett orimligt sätt. Tror du det är vanligt att inte ha en tydlig ”plan” eller ett mål med sin förlossning? Eller är jag knäpp som tar det mycket som det kommer? Har verkligen uppskattat att läsa din blogg under graviditeten och jag har blivit både inspirerad och taggad på allt som skett och kommer ske!


  1. asabea skriver: 09 juli, 2020

   Jag vet att det är vanligt att inte ha en plan! Och på ett sätt kan jag tycka att det är sunt. Inför ens första förlossning är det ju svårt att veta vad man vill, man behöver ju inte forcera fram massa önskemål om man inte har några. En grej jag tror är bra för alla att öva på innan är dock kontrollerad andning och avslappning, det gör all skillnad om man klarar av det under förlossningsarbetet. Stort lycka till!


 4. Hanna skriver: 09 juli, 2020

  Jag har 4 veckor kvar till BF och käkar dadlar dagligen ? Tycker inte det är så gott, men det blir ganska okej när jag försöker skala dem, lägger på lite mandelsmör och havssalt och har i frysen. Då är de som goda små munsbitar.

  Är så taggad och förväntansfull inför förlossningen, men också lite orolig. ”Mitt” sjukhus tillåter inga förutom mamman och nyfödd bebis på BB vilket stressar mig enormt att vara där själv utan min partner. Är också orolig att hemorrojderna ska bli tusen gånger värre av krystningarna och aldrig gå tillbaka. Tror även det kommer vara en stor bebis där inne vilket ökar risken för förlossningsskador som sjukvården skiter i…

  Men överlag är jag peppad och är så otålig på att träffa min bebis ???? så sjukt att det kommer va en bebis som är liksom min?! Föralltid!!!

  Du får gärna skriva om vad dina inköp ska vara bra för, kanske snor något mer ☺️

  Massa kramar


  1. asabea skriver: 09 juli, 2020

   Då har vi BF typ samtidigt ? Förstår att det känns stressigt att vara själv på BB, förhoppningsvis går allt smidigt så kan ni gå hem snabbt. Fattar hemorrojdrädslan, det kan ju vara rätt grovt dagarna efter förlossning men det brukar ge med sig med tiden även om de kanske inte försvinner helt 🙁


 5. Hannamynicco.com skriver: 09 juli, 2020

  Spännande tid framför er! <3


 6. Sofia skriver: 09 juli, 2020

  Vill jättegärna höra om teet, dadlarna och oljan! Jag ska föda mitt andra barn i början av september och har gått en kurs i hypnobirthing den här gången. Lyssnar på avslappning med affirmationer dagligen för att riktigt få budskapen inpräntade innan det är dags. Älskar “My surges (contractions) cannot be stronger than me, because they are me”.


  1. asabea skriver: 09 juli, 2020

   Jag gör samma! Varje kväll innan jag ska lägga mig. Det är så skönt och jag somnar gott varje gång. Jag ska berätta mer om allt jag köpt och vad det ska vara bra för!


  2. MJ skriver: 11 juli, 2020

   Har du tips på var man kan lyssna på affiramtioner och sån avslappning som hjälper?


   1. asabea skriver: 11 juli, 2020

    Affirmationer kan man ju skriva själv men det går att hitta massa inspiration online tex på Pinterest. De ljudfiler jag använder mig av har jag fått av min hypnobirthing instruktör (jag gick Hypnobaby) men jag har hört talas om appen Freya där det finns ljudfiler på engelska och även hjälp att klocka värkar och räkna andning under värk.


 7. Tee skriver: 18 juli, 2020

  Å va kul med någon annan som verkar ha hittat till Hypnobirthing!
  Jag köpte boken ”Practical ways to make your birth better”. Fem plus! Skriver ingående om vetenskapen bakom VARFÖR det är så effektivt med affirmationer och att slappna av med hjälp av andningen – oxytocin vs. adrenalin och effekter på muskelsammandragningarna. Jag ska själv föda i November men har redan laddat ner appen Surge Timer från The Positive Birthing Company. Där kan man lyssna på en massa megaflummiga affirmationer (och välja ut sina egna favoriter) och också få hjälp med öva upp andningen och att tajma värkarna.
  Bor i Skottland så har som plan att föda på en barnmorskeledd enhet i födelsepool!


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/barn/smoothie-magic/