Ni var ett gäng som ville ha receptet på linsgrytan O uppskattade så mycket, så här kommer det. Eller okej jag har inga mått men jag kan säga vad jag hade i så får ni fixa med mängden efter smak. Röda linser Tomatpuré Vitlök Vatten Morot Paprika Grön tomat Grönsaksbuljong Koriander Mynta Kryddor: Svartpeppar, salt, spiskummin, paprikapulver, vitlökspulver Stekte riven morot och hackad paprika tills den mjuknat. Tillsatte vitlök, stekte en kort stund. I med tomatpuré lite vatten och hackad tomat. Koka upp en stund med en skvätt vatten till önskad konsistens. I med örter och kryddor. Smaka av. Ät med tex kokosris. Voilà! Till frukost häromdagen åt vi förresten nån mix mellan overnight oats och chiapudding med kokta rabarber. Jag blandade havrekli, fiberhavregryn, chiafrön, mandelmjölk och kardemumma och lät det stå över natten. Älskar när jag har sån framförhållning och slipper tänka på frukost på morgonen. Jag kokade också rabarber i vatten tills de mjuknat helt och förvarade i kylen. Det blev en rätt besk och sur frukost men O gillade den ändå. Jag valde medvetet att låta rabarberna ha kvar sin sura smak för jag tänker att det är bra att han får bekanta sig med lite svårare smaker också. Sött behöver man ju sällan lära sig att tycka om, det är han van vid från bröstmjölken. Igår när jag hade min barnfria dag tillsatte jag en klick mättande turkisk yoghurt och lite sockerfri granola för crunches. Mycket uppskattat och kladdigt!