Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Skriv på vår namninsamling för bättre förlossningsvård för alla

Hörni, nu behöver vi hjälpas åt. Det tar inte mycket av er tid men kan förhoppningsvis skapa stor förändring.

Vi vill väl alla ha en svensk förlossningsvård där alla som föder får lika stor chans till en trygg och bra förlossningsupplevelse, där alla barn har lika stor chans till en bra start i livet, där förlossningspersonal får möjlighet att ge den vård de önskar ge i en arbetsmiljö som också värnar om deras hälsa. Idag är de regionala skillnaderna för stora, valmöjligheterna för få och arbetsvillkoren alltför dåliga. En förändring behöver ske på politisk nivå. För att det ska ske räcker inte pengar, utan en sann vilja till förändring till det bättre för de som föder, barnen som föds och personalen som bistår dem är det som krävs. För att sätta press på politikerna behöver vi vara många som gör våra röster hörda. Var en av de rösterna genom att skriva på vår namninsamling. Kraven som jag undertecknat tillsammans med Födelsehuset, Foda Lungt och Föda med stöd är följande:

Annons

• Nationella riktlinjer – jämlikhet i vården i hela landet 

Annons

• ”En födande, en barnmorska” på alla kliniker i hela landet 

• ”Min barnmorska” på alla kliniker i hela landet 

• Små, barnmorskeledda födselenheter i hela landet 

• Förlossningspeng som blivande föräldrar kan använda till att föda på sjukhus, barnmorskeledd födselenhet, hemma eller där de känner sig tryggast, i hela landet.

Annons

Länk till namninsamlingen hittar ni här! Sprid gärna.

Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/amning/hur-det-gar-att-amma-tva-barn/