Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Nytt jobb

En spännande grej i mitt lilla liv är att jag ska börja på ett helt nytt jobb kring årsskiftet. Jag ska jobba på ungdomsmottagning (UMO) och det känns så himla kul! Många kopplar ju barnmorskeriet med födande men mitt första möte med en barnmorska var på just UMO där jag spenderade mycket tid i mina tonår. Det var där tanken om att bli barnmorska väktes för första gången. Jag minns hur jag fascinerades av dem, deras förmåga att ge lugn och få mig att känna mig trygg. Vuxna som jag vågade prata med. Vägen till att bli barnmorska har sen inte varit spikrak alls men UMO har hela tiden funnits som en drömarbetsplats nån gång i framtiden.

Annons

 

Annons
År 2004 med mina kompisar i Kungsan. Under denna period hängde jag mycket på UMO kan jag säga.

 

För er som undrar vad en barnmorska gör på UMO så kan jag berätta! Det är mycket preventivmedelsrådgivning och förskrivning vilket också innefattar insättning av spiral och p-stav. Kontroller av sexuellt överförbara sjukdomar och sexualrådgivning. Ha samtal, ge råd och stöd till ungdomar kring sexuell hälsa. Där jag ska börja arbeta kommer många socialt utsatta ungdomar som kan behöva stöd med hedersvåld och följderna av könsstympning också.  Tillsammans med en kurator på mottagningen så kommer jag regelbundet, nästan en gång i veckan tror jag de sa, hålla föreläsningar för 8:or om ungdomsmottagningens verksamhet. Ja typ så tror jag att jag kommer fylla mina dagar, så spännande ska det bli!

Annons

10 kommentarer till “Nytt jobb”

 1. Moa skriver: 20 september, 2019

  Gud va kul!! Stort grattis!


  1. asabea skriver: 21 september, 2019

   Taaack!!


 2. Wilmalagamobilen.se skriver: 21 september, 2019

  Känns som ett bra val. Så givande att jobba med ungdomar!


  1. asabea skriver: 21 september, 2019

   Tack!! Det tror jag med!


 3. Sofia skriver: 21 september, 2019

  Grattis till nya jobbet!


  1. asabea skriver: 28 september, 2019

   Tack snälla!


 4. Sara skriver: 21 september, 2019

  Hej hallå! Vad underbart med jobbet, alla grattis i världen till dig!
  Jag är en barnmorskestudent vars största dröm är att få arbeta på UMO. Har från yrkesverksamma hört mycket ”ja lycka till”, ungefär, eftersom det sägs vara svårt att få en fot in. Vad är din upplevelse?
  Du är en ENORM inspiration för lilla mig, och många andra såklart. Fick lite hopp i kroppen min nu av detta.
  Allt gott!


  1. asabea skriver: 28 september, 2019

   Hej!! Kul att du pluggar till barnmorska och vill till UMO. Jag har hört samma sak som du att det är svårt att få jobb där. Det är meriterande om du läst en kurs i sexologi tex så det kan vara en idé. Det är också meriterande att ha jobbat med prev så det kan du ha i åtanke när du söker ditt första jobb.
   Personlig lämplighet väger tungt, så det är absolut värt att söka.


 5. Therese skriver: 29 september, 2019

  Wow Asabea! Du är en sån inspiration för mig. Följer ditt konto och går in aktivt på det flera gånger i veckan, för att lära. Har drömt om att bli barnmorska i många år och mina två ganska förlossningar gjorde verkligen att suget blev ännu större. Och att följa dig. Du är så duktig på att beskriva olika scenarier och verkar ha en så fin syn på födande, vårdande och även föräldraskap.
  Tack för dig och ditt engagemang ♥️


  1. asabea skriver: 04 oktober, 2019

   Åh tack fina du, det värmer verkligen ❤️❤️❤️


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/barn/det-gar-battre-pa-forskolan-och-det-gor-mig-sa-lycklig/