Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

En dröm har gått i uppfyllelse

Igår var jag med om nåt stort. Enda sen jag födde hemma har jag känt mig kallad till hembarnmorskeriet. Så igår hände det, jag fick möjligheten och universum klaffade så att jag fick möjlighet att vara med och bistå en hemfödsel. Tillsammans med Sepideh som bistått min egen födsel dessutom. Förstår ni hur lycklig jag är. Jag har visualiserat precis det och nu hände det men ännu vackrare än jag hade kunnat föreställa mig. Jag fick se en kvinna föda sitt första barn med sån tillit, sån kraft, omringad av så mycket kärlek. Jag fick bekräftat det jag redan visste. Hur mycket villkoren och omgivningen påverkar födseln. Jag tänkte flera gånger på hur det hade blivit på sjukhus, hur många gånger vi hade ingripit och gjort interventioner på grund av riktlinjer. För att födseln ibland inte följde den konstruerade mallen, att den inte platsade prickni facket. Det var så skönt att slippa det och istället kunna ha tålamod och tillit till det unika som en födsel är. Jag är övertygad om att det är därför det blev så fint som det blev, helt komplikationsfritt, smidigt och lagom snabbt. Vilken ära att få vara med om det. Jag känner mig inspirerad, driven och full av beundran!

Annons
Annons

Annons

7 kommentarer till “En dröm har gått i uppfyllelse”

 1. Cornelia skriver: 10 september, 2021

  Alltså lyckan i dina ögon efteråt <3 så himla fint att se. Känner också att jag verkligen hade velat gå mot naturliga födslar, födslar i vatten, i hemmet etc när jag är klar med utbildningen. Så mäktigt och stärkande att låta personer få föda i trygghet och med sin egen kropp och kraft som gör jobbet i sin egen takt!


 2. Josefin skriver: 11 september, 2021

  Så underbart! Grattis till dig! ❤️
  Drömmer om att såna här möjligheter ska finnas här uppe i Jämtland och på andra mer glesbefolkade platser i landet.
  Eller tänk, typ ett födelsehus med fokus på den födande dit man kan åka om man bor långt borta… Där barnmorskor och doulor finns och där lugnet och tryggheten hos en sån här hemförlossning du har fått uppleva kan erbjudas! 🥰
  Sånt här drömmer jag om, jag kanske får sadla om… Allt gott till dig!


  1. Jennie skriver: 11 september, 2021

   Från en barnmorska i Jämtland – detta är min stora dröm. Att starta ett team här uppe för hemfödslar. Någon gång ❤️


   1. Josefin skriver: 12 september, 2021

    Wow, vad härligt att höra Jennie!
    Det är min stora dröm med, även fast jag utbildar mig till nåt helt annat. Men har drömt om att utbilda mig till doula länge. Ska ha mitt första barn nu i vinter så tankarna på såna här frågor snurrar.
    Det är fint att höra att vi är flera! <3


 3. Emelie skriver: 12 september, 2021

  Wow! Så fantastiskt stort och fint. Att du får uppleva detta och kliva in i ditt ”kall ännu mer. Hoppas att det finns barnmorskor likt dig som kommer att sprida sig och finnas tillgängliga i fler delar av landet (bor i Västerbottens inland där det är långt till BB i Lycksele).


 4. Ulrika skriver: 12 september, 2021

  Hej a ❤️Jag födde mitt första barn hemma då jag var 23- i Londonlivet och det var det mäktigaste i livet-tätt följd av de andra.
  Jag var med på en hemförlossning då jag bara var 19- och det färgade mitt liv!


 5. Matilda skriver: 13 september, 2021

  Spännande! Kan du exemplifiera var man hade ingripit om det varit en förlossning på sjukhus och varför?


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/livet/en-foraldraledig-tisdag/