Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

BB-krisen

 

Vilka såg Nyhetsmorgon imorse där journalisten Lisa Bjurwald pratade om sin nya bok BB-Krisen?

Jag blev aktivt upprörd av lyssna på den intervjun. Ja absolut förlossnings- och eftervården har mycket att jobba med men de målade upp en bild av vården som jag inte känner igen.

Annons

Dessutom sades en hel del onyanserade påståenden och rena osanningar. Exempelvis så gick journalistens påstående om att en grad 3-4 bristning innebär att man spricker från klitoris till anus helt okommenterat förbi. Likaså Lisa Bjurwalds påstående att det en sfinkterruptur automatiskt innebär men för livet. Så är det helt enkelt inte!

Annons

Hon slängde även ur sig att det inte finns någon mening alls att föda utan smärtstillande, ni vet att jag absolut inte är anti smärtlindring men man kan inte bara slänga ur sig ett sånt påstående utan att utveckla det. Nyhetsmorgon borde ha haft med en sakkunnig i samtalet. Jag är övertygad om att det här kommer skapa en ökad förlossningsrädsla vilket tyvärr kan leda till fler traumatiska förlossningar för otrygghet vet man inte är gynnsamt för en förlossning.

Har lagt upp en story (14/9 kl 12 typ) på instagram med fler av mina och mina följares tankar om det här inslaget.

Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/forlossning/spinning-babies/