Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Vilda Barn

En av mina, och många andras, favoriter på Instagram har kommit ut med en bok nyligen. Maria Borda bakom instagramkontot Vilda Barn och den tidigare bloggen med samma namn. Det är en samling av inläggen från hennes gamla blogg om jag förstått det rätt. Jag är typ 50 sidor in och jag älskar den än så länge. Den är väldigt lättläst så en annan hade nog kunnat läsa ut den på en dag men jag läser långsamt och korta stunder i taget.
Hon skriver så enkelt och tankeväckande kring barn och föräldraskap tycker jag. Jag kan tänka mig att vissa provoceras av det som står i boken, att de tar det som kritik eller att de själva gör någonting fel men jag ser det inte alls så. Mycket av Maria’s filosofi kring föräldraskap överensstämmer med min så det blir lätt för mig att ta till mig såklart men på många sätt lever jag och uppfostrar mina barn helt annorlunda också. Jag ser ändå texterna och funderingarna som intressanta och framförallt tankeväckande. De får mig att fundera på hur jag gör med barnen och varför. Ibland kan jag absolut landa i att jag vill göra på ett annat sätt men mest väcker det intressanta funderingar och bekräftar mig i mitt instinktiva föräldraskap. Den kommer absolut bli en av mina go to presenter till blivande föräldrar.

Annons
Annons

Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/livet/sminkar-mig-lite-pa-igtv/