Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Till er som väntar andra barnet

Jag oroade mig för tvåbarnschock. I slutet av graviditeten tänkte jag HUR ska jag orka med ett barn till när jag är såhär trött med ett. Jag förstår att det för många kan bli en stor chock när man går från ett till två barn och chocken kanske kommer för mig med så småningom men än så länge går det över förväntan. Jag vill dela med mig av det för jag upplevde att jag mest hörde hur tufft det skulle bli att få två. Personligen tyckte jag att det var mycket större omställning att gå från noll till ett barn. Det har ju delvis att göra på barnet man får såklart. Den här första bebistiden har varit way mycket lättare än vad det var med min äldsta, mycket för lillebror kräver lite mindre men också för att jag är lugnare och tryggare. Det går också över förväntan för storebror, från dag ett har han accepterat att lillebror är här. Som att han verkligen visste att han skulle komma. Han som är världens mammigaste har med lätthet delat sin mamma med sin bror. Det är så fint. Dessutom är jag såå mycket piggare nu än vad jag var som gravid. Så, så kan det också vara!

Annons

 

Annons

5 kommentarer till “Till er som väntar andra barnet”

 1. Katja skriver: 05 oktober, 2020

  Känner igen mig i det du skriver! Fick min andra son en vecka före dig, och storebror (som iof är fyra) har tagit det bra! Visst är det tufft för honom med omställningen men han är också så fin, glad och stolt över att äntligen vara storebror. Lillebror är en så mycket lugnare bebis och jag mår generellt så mycket bättre denna gång ♥️ Är så glad för det varje dag!


 2. Madde skriver: 05 oktober, 2020

  Tack <3 behövde verkligen läsa det här. Är i vecka 39 nu och har en snart 3-åring hemma och den här oron om hur det ska gå för oss och hur det kommer vara är det enda jag kan tänka på just nu..


 3. Linnea skriver: 05 oktober, 2020

  Känner absolut igen mig. Lillasyster är snart fem månader och än så länge ingen ”tvåbarnschock” (trots att andra barnet är ungefär lika krävande som första, båda ”high need babies”, men känns enklare den här gången pga har ju redan gjort det en gång).


 4. Carolina skriver: 05 oktober, 2020

  Minns att jag tänkte exakt sådär inför andra barnet – HUR ska jag orka två, jag orkar ju knappt ett? Och nu sitter jag här gravid i v41 och tänker precis samma sak, hur ska jag orka tre när jag är så här trött? Måtte den stanna inne några dagar till för jag klarar inte tre! Men det gör man ju, man klarar ju så mycket mer än man tror och precis som du skriver så har man ju mer ork när man inte längre är höggravid.

  Tyckte nog också att ettbarnschocken var större, att gå från att vara en egen individ fri att göra det en vill i livet till att plötsligt vara 100% någon annans, helt styrd av bebisen. Med tvåan kom istället den jobbigaste perioden när lilla var 8-12 månader och började ta sig runt och vilja ha storebrors leksaker, då var det kaos länge 🙂

  Tack för att du delar med dig ?


 5. Carolin skriver: 05 oktober, 2020

  Åh tack – behövde verkligen höra detta! Har varit rätt chill inför två barn (lillebror kommer lagom till storebrors tvåårsdag) men nu undrar jag hur tusan jag ska orka. Det är ju så jobbigt nu som höggravid med en nästan tvååring ? Hoppas på lite mindre krävande bebis denna gång och att storebror tar det hela med ro!


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/forlossning/foda-med-stod/