Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Så mysigt att få bära i sjal igen

Min äldsta son avskydde vagnen och till slut accepterade jag det och började bära honom i sjal. Till en början hade jag alltid med vagnen och försökte ha honom där men det slutade alltid med att jag bar honom i sjalen och körde runt med en tom vagn. Det var en sån befrielse när jag struntade i vagnen helt och bara bar. Sjalen blev sen min bästa vän och jag bar enbart hans första 7 månader, däromkring bytte vi till sittdelen på vagnen vilket han gillade så då blev det både vagn och sjal. Jag bar regelbundet tills han var 10 månader om jag minns rätt. När vi sen var i Ghana i ett par månader i vintras när han var 1.5 år så bar jag igen, då på ryggen, eftersom Ghana inte är gjort för att kunna köra vagn.

Annons

Annons

Min nya lilla son är ju inte ens en vecka så vem vet vad han kommer gilla men än så länge har vagnen funkat rätt bra. Jag föredrar dock att bära i sjal för jag tycker det är mer praktiskt än att köra runt på en stor vagn och jag trivs med att ha honom nära mig. Jag tycker dessutom det är väldigt praktiskt att kunna amma i sjalen. Men det bästa vore ju om han gillade både vagn och sjal, tycker det är smidigt med vagnen när jag är ute tillsammans med min kille och vi båda kan köra till exempel.

Men visst är det så olika! Jag vet att många upplever vagnen som det smidigaste. Men för er som är intresserade av att sjala så ska jag försöka dela med mig av de tips och trix jag lärt mig, tex hur man kan amma i sjalen, när jag lärde mig det fick jag så mycket mer frihet.

 

Annons
Sjalen är från CoracorAnnons

6 kommentarer till “Så mysigt att få bära i sjal igen”

 1. Lovisa skriver: 26 augusti, 2020

  Dela gärna med dig av dina erfarenheter av att bära i sjal vs bärsele va barnvagn. Jag och min pojkvän väntar barn i februari och är lite rådvilda med hur vi vill göra ? Vi bor i en liten lägenhet på 5 våningen utan hiss, så tänker instinktivt att själ/bärsele skulle vara rätt praktiskt, men samtidigt är en vagn smidigt så som du sa, om man vill kunna dela ansvaret när man är ute och går t.ex.


  1. asabea skriver: 26 augusti, 2020

   Jag har insett att jag inte är en vagnperson när det gäller små bebisar. Jag tycker sjal är så smidigt pga det jag sa; nöjd bebis, närhet, tar ingen plats och möjligheten att kunna amma. Men det är förstås inte nåt för alla så jag tänker att man får prova sig fram och hitta sitt sätt! Jag har aldrig använt bärsele faktiskt men har en nu som jag kommer testa när han är lite större. Återkommer med recension ?


 2. Ebba skriver: 26 augusti, 2020

  Fick mitt första barn i maj. Hon hatar vagnen om hon inte är JÄTTEtrött på förmiddagen. Men då vaknar hon relativt lätt. Eftersom hon är så stor bebis och vad jag förstått relativt stark bytte vi till sittdelen nu. Funkar redan 100% bättre men kommer nog ändå fortsätta bära mest.
  Har börjat med sjal och min kille kör bärselen. Hon gillar båda. Men ingen jag känner använder sjal så vill ha alla tips och trix som finns. Har lärt mitt ett sätt att knyta nu, men finns det fler? Bra till vad? Osv!

  Och TACK för världens bästa stöd och hjälp när man som förvirrad förstagångsmamma får allt inställt pga Corona.
  Utan din amningsguide hade jag aldrig haft självförtroende att amma då vi fick ge mat med sond första veckan i hennes liv pga lite komplikationer vid förlossningen.
  Med allt jag läst mig till från dina sidor gick det över förväntan när jag började och vi har haft en smärtfri och enkel amning. TACK TACK TACK!


 3. Arnela skriver: 26 augusti, 2020

  Vad är det för sjal du använder? Jag tyckte bäst om bärsele just av den anledningen att jag aldrig greppade hur man skulle knyta osv haha! Klumpig! De ggr jag faktiskt lyckades tyckte jag att sjalen var mkt bekvämare än selen så nästa ggn ska jag ge det fler försök tänker jag. Grattis till er??


  1. asabea skriver: 27 augusti, 2020

   Jag använder massa olika för olika tillfällen; trikå, vävd, ringsjal, helt vanligt tyg typ ett lakan. Jag blev så van att knyta sjalen att jag inte tyckte det var bökigt alls, men det kräver lite övning. Jag har aldrig använt sele men har fått en jag ska testa vid tillfälle.


 4. Caroline skriver: 27 augusti, 2020

  Tack för alla bra tips! Bar mitt första barn ganska mycket i sjal hemma men tyckte det var bökigt ute med kläder och så. Funderar på hur du klär dig och bebis i vinter? Har du en stor jacka som du inte stänger helt?


Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/forlossning/min-forlossningsberattelse/