Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Plättsuccé

Lyckades lura i min son lite nyttigheter idag igen hehe. Det blev en riktigt bra smet faktiskt och gott! Tips till er som har kräsna barn som kanske behöver mer variation. Söker man på plättar på bloggen så finns fler enkla recept på plättar med lite grönt i.

Annons

 

Okej det här hade jag i, måttade inget men ska försöka uppskatta. Bäst att köra på känsla tills det blir som en smet till amerikanska pannkakor.

 

1 banan

1 ägg

Annons

1 msk chiafrön

0.75 dl bönor

En liten näve spenat

1 tsk kanel

0.5 dl havremjölk

0.75 dl havregryn

 

Mixa allt och stek i valfritt fett. Det här var det jag råkade ha hemma, hade kunnat ha andra bönor, morot, palsternacka, sötpotatis, ja vad vet jag, i också. Nu blev det det här och det blev bra!

 

2 kommentarer till “Plättsuccé”

  1. Amanda skriver: 05 november, 2020

    Alltså tycker typ det är fascinerande vad man kan få i barn bara genom att göra plättar av det?! Min dotter har liksom ätit vanliga pannkakor eller plättar så få gånger, nästan bara ätit såna här varianter som jag själv ärligt tycker är ganska tråkiga för ja jag är ju uppväxt på 90-talet och vet hur det ”ska” smaka haha. Men hon äter glatt.

    Jag tycker det är så fascinerande med vad barn äter och inte, blev lite intresserad av om det bara är grönsaker din son ogillar eller även frukt? Min dotter går 9/10 gånger att få i all sorts protein, frukt går alltid ner och många grönsaker (helst gurka och tomat då). Men typ de flesta sorters kolhydrat går bort. Så naturlig fallenhet för lchf haha. Förutom att glass etc är jättegott…En kompis har precis tvärtom, hennes dotter äter bara kolhydraterna och vägrar proteinkällorna. Tycker det är sååå intressant, och tycker verkligen att man fattar varför man inte ska tvinga i barn mat. De har ju sin personliga smak som man behöver respektera! Man får lura dem istället haha. Och såklart fortsätta försöka erbjuda olika så smakar de nog en vacker dag.. kanske?


    1. asabea skriver: 08 november, 2020

      Ja det är så intressant! När jag skrivit om hur min son äter är det många som körningen sig men lika många med barn som enbart vill äta grönsaker typ morot och gurka. De är sina egna absolut! Min son älskar kolhydrater och protein så länge det inte är nån sås inblandad. Inga grönsaker men all frukt i princip.


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/barn/lasarfraga-om-att-amma-till-somns/