Inspirerad av en av er som kommenterar på det här inlägget så gjorde jag paltgröt för första gången. Tänkte verkligen, vem har jag blivit när jag stod och mortlade paltbröd tidigt på morgonen lol. Nä men det är inte så avancerat som det låter. Både jag och O tyckte det var gott i alla fall. Palten har man ju i för att göra gröten mer rik på järn, något som små bebisar, särskilt de som ammas, behöver extra av. Som tillbehör gjorde jag aprikossylt eller vad man kan kalla det. Igen vem är jag?? Nej men det var verkligen svinlätt det med. Aprikos är också rikt på järn. Jag måttade inte men här kommer ungefärligt recept för den som vill ha. Gröt: 0,5 dl havregryn gärna ekologisk 0,5 dl havrekli 1 dl osötad ärtmjölk (går bra att byta ut till tex vatten) 1 dl vatten En halv bit paltbröd Kardemumma och äkta vanlijpulver som smaksättning En skvätt avokadoolja Mortla palten eller ha i matberedare. Koka ihop alla ingredienser. Klart! Aprikossylt-ish: Här sviker minnet lite men jag tror jag använde 4 aprikoser och då blev det en del sylt över. Ta så många aprikoser (ekologiska) du vill ha, täck med vatten (Jag hade en dryg deciliter) och nån matsked chiafrön. Blanda. Ställ i kylen över natten eller i några timmar tills aprikoserna blivit mjuka och större i storleken och chiafröna bildat en geléaktig konstisens. Mixa sedan allt och servera som det är eller smaksätt som du vill. Voilà! Kör man BLW och vill uppmuntra till eget ägande så ger man en sked med gröt i luften till barnet som sen får äta själv. Det blir kladdigt absolut!