Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Lilla O’s matintro

Jag har så kul med matintroduktionen den här vändan. Det känns mer kravlöst än med L. Han var dessutom helt ointresserad av mat till en vilket jag skrev om tidigare. Lilla O är mycket mer nyfiken på mat och då blir det roligare såklart. Jag är också mer orädd nu och låter honom smaka på det mesta. Han är strax under sex månader och än så länge handlar det om att utforska med alla sinnen och smaka mycket små mängder, inte om att mätta magar. Jag fick idéen att skriva ner allt han fått smaka under en månad, det hjälper också mig att äta mer varierat för jag vill att han ska få testa många olika saker.

Annons

Hittills har han provat bland annat pumpa, broccoli, sötpotatis, palsternacka, bönor, kokosmjölk, vinbär, päron, blodapelsin, curry (ingen hit!), avokado, youghurt, gröt, ägg och banan. Jag ger honom lite av det vi äter bara så det är inte så komplicerat. Ska bli spännande att se om han blir mer öppen för nya smaker än sin bror.

Annons

 

Jag har fått superfina skedar, pipmugg utan spill och tallrikar från ecosthlm också vilket gör det ännu roligare. Älskar särskilt skedarna som är mjuka, lätta att hålla och funkar som tuggleksak. Tallriken med sugkopp under använde vi jämt när L var yngre och han gärna slängde tallriken i golvet.

Skriver ju mycket om EcoSthlm för jag älskar deras produkter och vill gärna stötta Therese som driver företaget. Det är ju hårda tider för småföretagare nu så vill ni köpa nytt se till att stötta er lokala butik, eller min lokala butik 🙂

Annons

3 kommentarer till “Lilla O’s matintro”

 1. Guro skriver: 04 februari, 2021

  Hei! Så spennende at du har prøvd så mye forskjellig! Er det vegansk yoghurt? I Norge skal man ikke gi barn under 1 år melk eller yoghurt, men det er kanskje andre retningslinjer i Sverige? Obs: ikke ment som kritikk, bare nyfiken.


  1. asabea skriver: 05 februari, 2021

   Här säger de att man ska vänta med att ge större mängder tills de fyllt 1 år eftersom mjölkprodukter är väldigt mättande men inte så rikt på järn som barn behöver. Men min som äter bara pyttesmå mängder mer för att vänja sig vid olika smaker just nu så det är ingen fara tänker jag.


   1. Guro skriver: 10 februari, 2021

    Okei, kul, takk!


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/amning/jag-har-slutat-amma/