Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Hur jag håller koll på mitt barns utvecklingssteg

Jag vill tipsa er med små barn om en grej! De flesta av er har säkert koll på det här med barns utvecklingssteg och att det finns massa appar som kan hjälpa en hålla koll på när de sker och vad de innebär. Men om nån där ute har missat det så berättar jag det nu!

Annons

Barn genomgår från födseln olika utvecklingsspörtar både fysiskt och mentalt. De mentala spörtarna sker hos friska barn i ungefär samma ålder men alla barn reagerar olika starkt på dem. Under utvecklingsstegen lär sig barnet massa nya saker vilket är utmanande för de flesta barn och utrycker sig ofta i att barnet är extra krävande under de här perioderna.

 

Screenshot från appen jag använder. Det går att ställa in till svenska också.
Annons

 

Det finns mängder med appar och böcker där man kan lära sig mer om utvecklingsstegen och de är säkert ganska likvärdiga men den jag använder heter The Wonder Weeks (växa och upptäcka värden, på svenska) och jag tycker den är väldigt tydlig och bra.

 

Jag vill tipsa om att lära sig mer om utvecklingsstegen och att kanske skaffa en sån här app bara för att jag tycker att det har varit sååå skönt under de perioder när min son har varit svår att ha att göra med (som nu t.ex ????) att gå in på appen och ba aaaah det är därför! Det har prickat rätt nästan varje gång och gör de perioderna både lättare att hantera och att förstå. I appen jag använder får man massa tips på hur man kan hjälpa barnet att ta sig igenom den aktuella perioden på bästa sätt också.

 

Annons
Det här är lite grejer min som går igenom just nu ????

 

Om ni har tips på andra appar eller böcker som berör det här så kan ni ju dela med er i kommentarerna!

2 kommentarer till “Hur jag håller koll på mitt barns utvecklingssteg”

  1. Emma skriver: 09 juli, 2019
    1. asabea skriver: 11 juli, 2019

      Nej man får ta det för vad det är och det passar inte alla. Själv tycker jag det är underbart att använda appar.


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/okategoriserade/veckan-i-bilder/