Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Har ni nåt barnboktips till mig

Idag lämnade jag tillbaka ett stort gäng böcker på biblioteket för att de inte gick att låna om fler gånger. Nu är jag sugen på att uppdatera barnens boksamling, särskilt L’s. Han älskar att läsa böcker och jag älskar att läsa med honom. Snart fyller han år så då tänker jag att han kan få några nya böcker till sin samling. Så kan ni inte tipsa mig om era allra bästa böcker till en treåring?

Annons

Plus i kanten från L om böckerna innehåller nåt av detta: djur, något lagom läskigt, bajs, dinosaurier, brandmän.

Plus i kanten från mig om böckerna innehåller: mångfald bland karaktärerna, svarta/bruna karaktärer, humor, ett positivt budskap eller lärdom.

Annons

 

115 kommentarer till “Har ni nåt barnboktips till mig”

 1. Olivia skriver: 14 april, 2021

  Vi gillar Kråkeböckerna! Lite längre men det uppskattas av min kille och det är ändå som ett par tre delar i böckerna så man kan pausa efter en om man vill. Mångfalden är väl sådär men det är bra information i (exv. I Kråke i skogen handlar det bla om vad man ska göra om man går vilse, myror&myrstackar osv.


 2. Elin skriver: 14 april, 2021

  Mina första fåglar och Mina första fiskar är som två faktaböcker för barn med fina illustrationer. De har min treåring älskat, extra kul att han nu kan peka ut olika fågelarter på promenad. Lisa Bjärbos böcker om Ivar och dinosaurielådan. Vi har tidigt läst delar ur Godnattsagor för rebelltjejer för vår dotter. Jättekul när hon kunde svara Miriam Makeba på en musikfråga som typ femåring (ja, vi gillar fakta i vår familj 😅). Vi har också läst kapitelböcker tidigt, men det beror ju på hur er son accepterar det. I de första böckerna om Saga av Josefine Sundström så r nog Saga fem år. Hon har en granne som heter Samir. Finns ett läskigt kapitel när Samur bryter armen. Sen två tips om bilderböcker Morfar flyttar in och Pudlar och pommes.


 3. Martina skriver: 14 april, 2021

  Jag tycker boken ”jag är storasyskon nu” är jättefin 🥰 blir så varm av den.


 4. Sara skriver: 14 april, 2021

  Billie, korven och havet!


 5. Vendela skriver: 14 april, 2021

  Vi älskar böckerna om Dorran, varför gråter pappan, varför är mamman arg. Så bra och inkluderanade. De checkar av alla på din lista iaf 🤣 dorran är lite spännande iaf. Annars kanske mysteriet bland höghusen? Greta och jättarna? Eller familjejakten? Vi har gillat dem allihop iaf!


 6. Julia skriver: 14 april, 2021

  De för åldersgruppen från förlaget OLIKA


 7. Hanna skriver: 14 april, 2021

  Vår favorit är Julia älskar djur 😊


 8. Irma skriver: 14 april, 2021

  Ååh, jag älskade ”dödenboken” ”bajsboken” ”kärlekboken” skrivna av Pernilla stalfeldt! De är helt underbara, väldigt humoristiska och fakta orienterade! Stor rekommendation 🥰


 9. Emma skriver: 14 april, 2021

  Hej!
  Det finns jättemånga fina av olika, tips är att vara med i deras bokklubb, några favoriter som min 4,5 åring gillat mycket de senaste åren:
  -varför är mamman arg/varför bråkar syrran
  -mysteriet i höghusen (såå fin!)
  – allan och mike ”vi leker att jag är din pappa”
  – på rymmen, jagad av mamma polis
  -tesslas pappa vill inte

  Lycka till!

  Emma


 10. Amanda skriver: 14 april, 2021

  Bennys brandbil älskar min treåring. Och den har liiite mångfald. Är roligare än vad den ser ut på framsidan.


 11. Frida skriver: 14 april, 2021

  Pudlar och pommes av Pija Lindenbaum har varit favorit här länge, mycket rolig som behandlar ämnet flyktingar och att vara annorlunda på ett lättsamt och snyggt sätt. Tända lampan av Eva-Lotta och Ola Belin har vi läst en miljon gånger. En lagom läskig bok om vad som verkar otäckt i mörkret men visar sig vara helt ofarligt såklart. Interaktiv, spännande, en lustig blandning av djur i familjen, och mycket rolig. Även Bajsfesten av Emma Adbåge och Alex Schulman. På ämnet bajs är den otrolig, och uppmuntrar till engagerad läsning tillsammans. Garanterad skrattfest har den inneburit i detta hem!


 12. Linda skriver: 14 april, 2021

  Jag tipsar också innerligt om Olika Bokförlags bokklubb, jag och mina barn har varit med i flera år och det är enkelt att byta grupp.

  Tipsar utöver om boken Orättvist (Åsa Mendel Hartvig) från samma förlag. Jag älskar att läsa den, fint tema och alla barn på förskolan där jag jobbar gillar att lyssna på den 🙂


  1. Ida skriver: 14 april, 2021

   + på orättvist, skulle precis tipsa om den! Den tar upp syskonsvartsjuka på ett bra sätt från barnets perspektiv. Min äldsta med funktionsnedsättning och utan tal kunde genom den boken kommunicera grejer vi annars hade missat. Det är lätt hänt att böcker om tex syskonsvartsjuka läses först när det är ett tydligt problem men så tycker jag inte en ska tänka utan det kan va ett av många teman liksom .


 13. Johanna skriver: 14 april, 2021

  Abc-huset av Fia Eliasson! Vår son och hans kusiner fick var sitt ex i julklapp av morföräldrarna och den har gått hem i alla åldrar.


 14. Lina skriver: 14 april, 2021

  Mina barn gillar verkligen ”rumpaböckerna” av Annika Leone. Avväpnande och naturligt om alla sorters kroppar. Många skratt!


 15. Sara skriver: 14 april, 2021

  Allt från förlaget olika! Men min absoluta favorit som jag nästan inte kan läsa på förskolan där jag jobbar som förskollärare utan att ögonen tåras är ”vi letar skatt! https://www.adlibris.com/se/bok/vi-letar-skatt-9789187413476?gclid=EAIaIQobChMIn4iW_oH97wIV1hoGAB1eewNCEAAYASAAEgIHrPD_BwE

  Även Historien om den underbara familjen kanin är superpoppis av ALLA barn (samt pedagoger) https://www.adlibris.com/se/bok/sagan-om-den-underbara-familjen-kanin-och-godistrollet-9789163866258?gclid=EAIaIQobChMI3KawuYL97wIVgtGyCh0OswUOEAAYASAAEgKQE_D_BwE


 16. Therése skriver: 14 april, 2021

  +1 på Saras tips om Billie, Korven och havet.


 17. Emma skriver: 14 april, 2021

  Gruffalon! Mina barn (2&4 år) älskar den!


 18. Alicia skriver: 14 april, 2021

  Castorböckerna är väldigt bra och jag älskar illustriationerna
  Olle och bolle böckerna
  Idde och Hajen kunde min unge utantill vid 2 års ålder solklar favorit.
  Vi gillar de flesta böcker av sven nordqvist. Hundpromenaden är utan text med bara massor av bilder.


 19. Jenny skriver: 14 april, 2021

  Från Olika förlag: Konrads klänning, Piraterna och regnbågsskatten.


  1. Jenny skriver: 14 april, 2021

   Även Varför är mamman arg och Varför gråter pappan, från Olika förlag.


 20. Linnea skriver: 14 april, 2021

  Bara rumpor, av Annika Leone. Barnen tycker att den är så spännande och rolig

  Älskar alla böcker av Lisen Och Emma Adbåge. Härligt berättelse och fina illustrationer.

  Skulle kunna räkna upp massa fler men dessa är våra absoluta favoriter.


 21. Malidza skriver: 14 april, 2021

  Morfar flyttar in av Jali Madi Susso & Eva Susso


 22. Alexandra skriver: 14 april, 2021

  Alltid här för dig
  Vi är syskon
  Bockarna bruse på badhuset
  Det som känns


 23. Emelie skriver: 14 april, 2021

  Mina barn har länge älskat ”Nu leker vi” av Sara Bergmark Elfgren och Maria Fröhlich. I den finns en bra mångfald bland karaktärerna. Tecknaren Maria Fröhlich (min syster) är själv mixed och tecknar ofta bruna huvudkaraktärer. Jag tycker också att det finns en bra representation av olika kroppar i boken. Boken ger mycket utrymme för fantasi och är precis lagom spännande.


  1. Marre skriver: 14 april, 2021

   Skulle också tipsa om ”när vi leker”. Den är lite svår för min snart 2-åring. Men vi läser den ändå för den är såå bra! Tror den är perfekt till en snart 3-åring!


 24. Mien Ö skriver: 14 april, 2021

  Halvan här kommer ambulansen
  Spännande då Halvan och hans kompis Mia (som är svart/brun hjälper en kvinna föda barn i ambulansen.
  Såg att det fanns en som heter Halvan här kommer nya ambulansen (samma författare) men den är nyare, den vi har är äldre och har inte ”nya” i titeln. Finns även böcker om Halvan och brandbilen plus flera andra fordon. Barnen får lära sig om själva fordonet och hur det specifika yrket går till. Halvan är egentligen ett barn som leker och drömmer sig bort på sina fordons-äventyr. Mina tre barn (flickor och pojkar) har verkligen tyckt om dessa böcker i förskoleåldern.

  Min nu 6 åring var helt fascinerad utan Jan Lööfs böcker i 3-4 års åldern. Särskilt ”mannen med det röda äpplet” ”födelsedagspresenten” och ”bergstrollen” det är djur i alla, spännande och lite mystiskt.

  Och sista är Håkan Bråkan och bebismysteriet, vad vi läst denna bok. Kanske lite för mycket, men rolig. När min 6 åring var yngre och vi läste det den mycket så låg han och skrattade högt, mysigt.


 25. Emma skriver: 14 april, 2021

  ”Boken som inte ville bli läst” är en hit här hemma hos vår treåring och Ivar träffar en stegosaurus (finns med andra dinosaurier också) likaså.


 26. Matilda skriver: 14 april, 2021
 27. Julia skriver: 14 april, 2021

  Pruttresan av Lillian Ericsson som är sjuksköterska. Handlar om hur bajs blir till i kroppen! Man följer en tugga genom vårt matsmältningssystem.


 28. Türkan skriver: 14 april, 2021

  Gruffalon! Och boken om ”Någon”. ☺️


 29. Anna Persson Rosén skriver: 14 april, 2021

  ”Vi måste till jobbet” av Pija Lindenbaum. Min 3,5-åring ÄLSKAR den. Handlar om tre barn som leker jobb. Älskar alla hennes böcker btw. 😊 Knasiga och alltid från barnens perspektiv.


 30. Karin skriver: 14 april, 2021

  Min son i samma ålder älskar piratböckerna från Olika förlag samt böckerna om den underbara familjen kanin.
  Även bara rumpor och känslodeckarna från Olika, varför gråter pappan m.fl. är poppis.


 31. Sonia skriver: 14 april, 2021

  ’Berit ljuger’ av Annica Hedin och Per Gustavsson. Rolig för både vuxna och barn, mångfald bland karaktärerna, fint ritad, djur och nåt slags filosofiskt om att ljuga 🙂


 32. Anna skriver: 14 april, 2021

  De här böckerna från Olika förlag är också toppen. Tar upp känslor och olika uttryck för dom på ett väldigt fint sätt.
  https://www.olika.nu/kop-vara-bocker/butik/varfor-ar-brorsan-radd/


 33. Hanna skriver: 14 april, 2021

  Liv Livmoder får mens!


 34. Jennifer skriver: 14 april, 2021

  När kommer bussen. Fick ALMA-priset för några år sedan. Uppfyller mångfaldskravet och det är en väldigt fin bok. Mitt barn älskade den!


 35. Haja skriver: 14 april, 2021

  Böcker som mitt snart treåriga barn gillar:
  Vems bajs? – Emma Jansson & Sarah Watson
  Mera monster Alfons
  Min familj – Anna-Clara Tidholm
  Saga sagor – Josefine Sundström
  Kråke på brandstationen


 36. Kristina Riddarström skriver: 14 april, 2021

  Åh finns så mycket! Har du kollat in olika förlagsböcker? Tex Piraterna och Regnbgsskatten?
  Nattstjärnorna, En hemlig katt, Var är min syster, Jag är inte sjuk och Bajsboken.
  Till Lilla O så tipsar jag om Snart sover du-Ett års godnatt som är den vackraste barnbok jag läst. Julian är en sjöjungfru är också fin!


 37. Emelie skriver: 14 april, 2021

  David Sundins ”Boken som inte ville bli läst”


 38. Hanko skriver: 14 april, 2021

  Jag tipsar också om böcker från Olika! Där finns mycket fint och bra. Särskilt Kivi och den gråtande goraffen och När vi leker.


 39. Emma skriver: 14 april, 2021

  Magiska godiskulor och Molnbullar av Baek Heena är båda så fina. Ljuvliga illustrationer och underbar text – mjuka, drömska och snälla böcker 😊


 40. Kristina Riddarström skriver: 14 april, 2021

  Kom på några till. Den enorma krokodilen, Uma 5 1/2, Kwela Jamela, Fantastiska F, Kalle och Elsa, Olle och Bolle, Se upp Stella, Häxa i läxa.


 41. Emmelie skriver: 14 april, 2021

  Bara rumpor & i pricip alla böcker från olika förlag går varmt hem hemma hos oss 🙂


 42. Carolina skriver: 14 april, 2021

  Blunda! av Elisabet Ericson, magiskt fina illustrationer och väcker fantasin och fantastiska världar.


 43. Trisha skriver: 14 april, 2021

  Min dotter ääälskar att läsa, hon är dock bara två. Men här kommer hennes mest omtyckta, lite ovanligare, böcker:

  • Fantastisk fakta om djur
  • Fantastisk fakta om djurungar
  • Fantastisk fakta om djur från förr.

  Samtliga skriva av Maja Säfström. Roliga böcker med fina bilder och fakta. Ett plus är ju att de är snygga omslag också 🙂


  1. Lowe skriver: 14 april, 2021

   Min dotter som är 1,5 älskar också Maja Säfströms böcker!


 44. Micaela skriver: 14 april, 2021

  Boken som inte ville bli läst av David Sundin. Typ årets bok haha


 45. Julia skriver: 14 april, 2021

  Sagan om underbara familjen kanin älskade min när han var 3! Framförallt fru skräck och godistrollet. Roliga även för vuxna med intressanta bilder sol man kan diskutera mycket!

  Askungensagan från olika förlaget toppenbra!

  Kiwi och drakbrakaren (tror jag den hette) va poppis länge. Olika förlaget. På rim, mycket mångfald


 46. Amanda skriver: 14 april, 2021

  Åh det finns så mycket, men ”Tänk om alla” är en storfavorit här hemma och har varit sedan äldsta var ungefär 2. Den handlar om hur det skulle vara om alla höll varandra i handen, jämt. Fantastiska illustrationer av Marcus Gunnar Pettersson, alla möjliga färger och former på karaktärerna.

  ”Schh, vi har en plan!” (spännande) , ”Åh nej! Bruno” (humor och djur) och alla andra böcker av Chris Haughton!!

  Bästa som finns att köpa hem nya barnböcker. Böcker är verkligen en skatt ❤️


  1. Amanda skriver: 14 april, 2021

   ”Julian är en sjöjungfru” är en annan favorit här hemma som är helt fantastisk!


 47. Mamma A skriver: 14 april, 2021

  Vår snart 3-årings favoriter är Idde & Hajen (av Ellen Ekman) (om att få en katt), Bennis brandbil, Halvan-böckerna (av Arne Norlin & Jonas Burman) om olika fordonsrelaterade yrken (brandman, polis, sopbilschaufför, ambulanssjukskötare osv) samt ”Bojan och brandbilden/polisbilen/traktorn” osv (av Johan Anderblad & Filippa Widlund), ”Traktorn Plutt i Lyckatorp” (av Lasse Holgersson), Sarah Shephards (fakta)böcker om bl.a. dinosaurier (tips: finns som pixi-box med flera böcker i), Stina Wirséns böcker om bl.a. Lilla Hund


 48. Sanna skriver: 14 april, 2021

  Dela med dig Sickan, så rolig bok tycker både jag och min snart treåring. Tycker den har ett bra budskap för både barn och vuxna faktiskt. Mamman och den vilda bebin läste jag som liten och nu läser jag dem tillsammans med min dotter som också tycker om dem 🥰


 49. Sara skriver: 14 april, 2021

  Gruffalo 💗


 50. Emma skriver: 14 april, 2021

  Boken Tre av Per Nilsson ÄLSKADE min tjej i den åldern. Den innehåller humor och kanske inte bajs men åtminstone tre rumpor. 🙂


 51. H H skriver: 14 april, 2021

  Topp 3 för treåringen:

  1. Herr H av Emma Virke
  2. Tre av Per Nilsson
  3. Vems bajs? Sarah Watson


 52. Sara skriver: 14 april, 2021

  Slicka inte på boken- den är full av baciller

  En svindlande resa i mikroorganismernas värld där man lär sig en massa kul och intressanta saker på vägen. (3-6 år.)

  Idan Ben-Barak är en australisk författare som gärna skriver om naturvetenskap.

  Julian Frost är illustratör och animatör från Australien, bland annat känd för den animerade kortfilmen Dumb ways to die.


 53. Gunnel skriver: 14 april, 2021

  Dessa böcker som min 3åring älskar tycker också jag om att läsa:
  – vips (o. Jonsson)
  – Dino abc (s. Sheppard)
  – liten skär och alla ruskigt rysliga brokiga, räkna med ruta, läs med Lucia, odla med omar, liten skär och alla bråkiga brokstäver, och alla Vem-böcker (s. Wirsén)
  – puck (A-K garhamn)
  – Majas alfabetssånger (L.andersson)
  – piraterna och regnbågsskatten (s. Berg mfl)
  – Kom dagen kom natten (å. Lind)
  – dagspöket möter ett spöke (j. Wieslander)
  – alla räknas (k. Roskifte)

  Jag har lite svårt för bilböcker men han älskar dem. Och det är väl en lärdom i sig för mig tänker jag 😉 Bojan och halvan är storfavoriter.


  1. Gunnel skriver: 14 april, 2021

   Just det, brandbilsbonus. Brandbilar av LO Karlsson har gått mycket varm här hemma. Den består alltså av foton på brandbilar från förr till nu. Och vad det är för märken. Inte så mycket mer än så😛


 54. Hanna skriver: 14 april, 2021

  Plupp böckerna läses varma hemma hos oss av 2,5 åring!
  Rekommenderas!

  Olika förlag 👌🏾


 55. Linnea skriver: 14 april, 2021

  En gammal klasskompis till mig har illustrerat en bok som släpps alldeles strax. Den heter Rolle och mullvadsjakten och verkar helt underbar!


 56. Johanna skriver: 14 april, 2021

  ”I huset där jag bor”. Väldigt rar bok som tar upp olika levnadsförhållanden mellan grannar


 57. Anna skriver: 14 april, 2021

  Jag älskar att läsa böcker på rim.Mitt barn älskar God natt, god natt byggarbetsplats


 58. Elin skriver: 14 april, 2021

  Snart sover du – ett års godnatt av Haddy Njie och Lisa Aisato. Inga dinusaurier eller brandmän förvisso, men mycket natur och så himla vackra illustrationer.


 59. Joanna skriver: 14 april, 2021

  Köpte den helt nya boken ”vad gör alla djur på kvällen?” Och min 2,5 åring älskar den!


 60. Eli skriver: 14 april, 2021

  Vi odlar smultron, vi tvättar bilen och vi bakar bullar av Sarah Vegna är bra och illustrationerna är så himla fina. Illustrationerna tillför mångfald på olika sätt, kanske i kortaste, lättaste laget men det behövs ju också ibland.


 61. Therése skriver: 14 april, 2021

  -Historien om någon
  -Pruttresan
  -Alfons och odjuret
  -Aja baja Alfons Åberg
  -Boken som inte ville bli läst


 62. Viktoria skriver: 14 april, 2021

  Vi har också en snart treåring, och vi läser gärna böckerna om Kivi! Olika förlag har såå mycket bra, så kolla där. Bara rumpor-böckerna är fantastiska, med mycket, eh, detaljer att prata om 😅


 63. Elin skriver: 14 april, 2021

  Topp 5!!

  Boken som inte ville bli läst – denna är rolig för alla!

  Ivar träffar en t-rex (alla i serien är bra!)

  Julian är en sjöngfru (otroliga illustrationer och fin berättelse)

  På jobbet: Brandmannen

  Teslas pappa vill inte


 64. Maya-Love skriver: 14 april, 2021

  Döden-boken av Pernilla Stalfelt!


 65. Julia skriver: 14 april, 2021

  Här hemma är favoriterna hos snart treåringen: Vems säng, Mix bygger och alla böcker i serien Ville och Vera.


 66. Josefin skriver: 14 april, 2021

  Vi älskar olika förlag. Vår snart treåring gillar bla. ”Filip, morfar och kärleken”, ”hela vägen till himlabacken”.

  Vombat förlag har en fantastisk bok ”familjeboken”. Om hur familjer kan se ut och vara, hur bäbisar kommer till och vad syskon är. Den är i längsta laget men vi läser olika delar olika gånger.


 67. Josefine skriver: 14 april, 2021

  Min treåring älskar:

  Det var fräckaste av Werner nånting (handlar om en mullvad som får en bajskorv på sig och försöker ta reda på vem som gjort det)

  Sagan om det röda äpplet – Jan Lööf

  Och tipsar om att prenumerera på Bamse för de yngre. Kul att få post och vi högläser Bamse precis som böcker. 🙂


 68. Susanne skriver: 14 april, 2021

  Mina husdjur, Nils Andersson
  Helt underbara rim, roliga bilder med massa att titta på (bland annat lite bajs). Kanske lite avancerad för en 3-åring men min son på 4 älskar den
  https://www.adlibris.com/se/bok/mina-husdjur-9789129728613?gclid=Cj0KCQjwpdqDBhCSARIsAEUJ0hNeOagtV7bIKvLFBtwh_EZlSi6BygrI4Z7nE24Wac7yjQ4k3Yt6mN4aAg4EEALw_wcB


 69. Sofia skriver: 14 april, 2021

  Vem är vilse eller Och sen kom vintern, båda handlar om känslor av olika slag med djur som huvudkaraktär. Väldigt fint skriva båda två


 70. Emma skriver: 14 april, 2021

  Boken ”snäll: en bok om att vara snäll” av Alison Greene. Handlar om exakt det titeln säger och med såå fina bilder, tror det är 38 olika illustratörer i den. Dessutom går en del av intäkterna av boken till en organisation som hjälper människor som tvingats fly från sina hem. En bok som alla bör läsa, små barn som vuxna 😍


 71. Elise skriver: 14 april, 2021

  – Sickan-böckerna! T ex kom nu Sickan av Sofia Rådström. Möjligen för lite yngre, men de har allt 😍 går på rim, Sickan är könsneutral, har glasögon och lite brun hud. Jättesööööt.
  – Nyutgåvan av Den första snön av Ezra Jack Keats
  – Morgans Café av Eva Jacobson (möjligen för lite äldre men sjukt rolig)
  Och såklart grodan-böckerna av Max Velthuis.

  Låna på er hur mycket böcker som helst på närmsta bibliotek & testa. Vad gillar just era barn? Behöver ni hjälp med urval & inte vill falla hän åt era egna gamla favoriter (det finns så himla mycket nytt fint som inte bör missas) fråga personalen på bibblan.


 72. Mio Bloom skriver: 14 april, 2021

  Per Gustavsson måntornet och skuggsidan


 73. Maja skriver: 14 april, 2021

  Min unge i samma ålder äääälskar just nu ”Gruffalon” och ”Lillgruffalon”. De är på rim och handlar om en liten mus som lurar större djur att han känner ett precis lagom läskigt monster. Helt besatt är han 😅


 74. Emilia skriver: 14 april, 2021

  ”Kan man?” Av Petter Lidbeck en spännande och knasig bok som tar upp vad man kan göra (eller inte?). Perfekt för 3-åringar som börjar ha koll på att man inte kan åka skateboard ner för trappan eller krama en boaorm eller andra farliga och förbjudna saker.


 75. Martina skriver: 14 april, 2021
 76. Maja skriver: 14 april, 2021

  TIO VILDA HÄSTAR – en räknesaga på rim. Finns två uppföljare som är minst lika bra!


 77. Helena skriver: 14 april, 2021

  Bockarna Bruse-böckerna (badhuset, skolan osv) har varit mycket uppskattade här. Likaså alla Vem-böcker. Det finns också en serie som heter ”Rys och Mys” av olika författare. Vi läste den första om Rysliga förskolan, perfekt spänning för en liten.


 78. Lisette skriver: 14 april, 2021

  Olika förlag!


 79. Kristina skriver: 14 april, 2021

  Vems mormor?
  Vem är arg?
  Ja.. Stina wirséns böcker!!


 80. Jessika skriver: 14 april, 2021

  Just nu är den nya boken ”Fyra hönor och en tupp” poppis. Tar på ett bra sätt upp orättvisor mellan män och kvinnor, då tuppen får mer mat än hönorna och hur hönorna säger ifrån att de vill att det ska vara rättvist.

  Uppfinnar-Johanna böckerna från Olika förlag är väldigt omtyckta.


 81. Miriam skriver: 14 april, 2021

  GITTAN-böckerna!! Speciellt ”gittan och fårskallarna” eller ”gittan och gråvargarna” av Pija Lindenbaum!


 82. Ellen skriver: 14 april, 2021

  Morfar flyttar in 😍 Morfar från Gambia kommer till Gröndal för att hälsa på barnbarnen. Så fantastisk!


 83. Vilhelmina skriver: 14 april, 2021

  Benny-böckerna av Barbro Lindgren!


 84. Caroline skriver: 14 april, 2021

  Kolla @vilaserbarnbocker på instagram! Många superbra tips!


 85. Julia skriver: 14 april, 2021

  My underpants rule.
  Det är en bok på engelska som jag började läsa för min då 3 åring. Boken handlar om få barn att lära sig att deras privata kroppsdelar endast tillhör dem och ingen annan. Vad som är olämpligt osv. Men på ett roligt, färgglatt och rytmiskt vis med ramsor.

  Min tre åring älskade den och lärde sig varje mening! Hon lärde sig verkligen vikten av vilka vuxna hon kan lita på, sin egen integritet och att bara för att det är en vuxen så har den inte rätt till hennes kropp.


 86. Emma skriver: 14 april, 2021

  Alla böcker om den underbara familjen kanin! Läskiga o roliga att läsa för vuxna också, tycker jag:)


 87. Sofi skriver: 14 april, 2021

  Hannah Arnesen har gjort tre jättefina barnböcker. Min dotter gillar bäst den första: På natten flyger vi


 88. Josefin skriver: 14 april, 2021

  Gittan-böckerna samt Åke-boken av Pija Lindenbaum är väldigt bra.


 89. Sofia skriver: 14 april, 2021

  Den lilla boksnapparen- mysigaste boken


 90. Maria skriver: 14 april, 2021

  Lilla nej boken är superpoppis! Lärt mycket om att kunna säga nej och ta andras nej 🙂

  Boken om att få storasyskon, visar upp olika slags familjer och sätt att få barn!

  Finns svarta personer i båda!


 91. Jenny skriver: 14 april, 2021

  Alla böcker från Chris Haughton <3


 92. Frida skriver: 14 april, 2021

  + på Varför är mamman arg från Olika förlag
  Fantastiska fakta om djur, Maja Säfström
  Random gammal hundrasbok från second hand full med stora färgbilder.


 93. Mimmi skriver: 14 april, 2021

  Astons stenar och Astons presenter av Lotta Geffenblad
  Gropen av Emma AdBåge
  Sarah Sheppards faktaböcker om dinosausier, skogens djur, m.fl.
  Pija Lindenbaums böcker om Hitta
  Tänk om av Lena Sjöberg


 94. Jenni skriver: 14 april, 2021

  Gulliga lillebror av Moa Eriksson Sandberg.
  Älskar denna, min 3-åring också vars lillebror är 10 mån. 🥰


 95. Emma skriver: 14 april, 2021

  ”Lulu älskar blommor” av Anna McQuinn har min son älskat och den passar att läsa på våren.

  ”Ralf” av Jean Jullien är en modig tax som räddar familjen när huset börjar brinna.

  ”Chinos tjocka kinder” av Maria Nilsson Thore är rolig och mysig och dessutom perfekt att läsa högt.


 96. Linnea skriver: 14 april, 2021

  Vi har precis börjat läsa ”oj vad du kan! Oj vad du är bra!” För vår dotter på 3 år. En bok som syftar till att stärka barns självkänsla och självförtroende. Dessutom är den lite rolig att läsa för oss vuxna då den är lite annorlunda 😃
  https://www.adlibris.com/se/bok/oj-vad-du-kan-oj-vad-du-ar-bra-9789188769442


  1. Linnea skriver: 14 april, 2021

   ”Vill du bli min vän?” Är också fantastisk då den kör barnet att sätta ord på sina känslor 🤗


 97. Anneli Lundmark skriver: 14 april, 2021
 98. Emma skriver: 14 april, 2021

  Tesslas mamma vill inte! Och Tesslas pappa vill inte! Roliga och härliga! Varför gråter pappan är bra, men fick min 3åring att tänka på döden en del men tänker att det inte behöver vara dåligt. 😊 Tycker Olika förlag har mycket bra. Gillar även Sickan böckerna men dem är för lite yngre tycker jag.


 99. Hanna skriver: 14 april, 2021

  Åh vilken kommentarsskatt! Ska kolla alla.
  Min treårings favoriter just nu är
  – Klä på Herr H
  – Sagan om den underbara familjen kanin, spöktåget (inte läst övriga, än!)
  – Alla Vem-böcker (har varit poppis länge)
  – Boken som inte ville bli läst


 100. Linda skriver: 14 april, 2021

  Var är min syster – Sven Nordqvist
  En vacker saga med massor att titta på på varje sida som bara sprutar ut kreativa tankar och tänkande både i normer och utanför normer utan att kännas krystat.
  Min favorit är en gud som är ett får som kräks en regnbåge som en bitter groda maler ner till en guldflod.


 101. Sophie skriver: 14 april, 2021

  En bok om att vara snäll av Alison Greene. Den handlar om just det och hur man kan skapa en bättre värld tillsammans. Olika förslag på vad man kan säga och göra för att hjälpa någon i olika situationer.
  Något som är extra fint är att den beskriver och berättar att det finns människor på flykt och hur man kan hjälpa dem och lära sig ord på deras språk osv. Vår 3 åring älskar den och den är rolig att läsa för oss med för det är ett större en bara en saga. Fina budskap.

  Vi gillar också, Boken om att få ett syskon av Maria Frensborg som också är mer lärande och är fin för den visar att man kan få barn och syskon på så många olika vis osv.


 102. Sanna skriver: 14 april, 2021

  Jag gillar ”my shadow is pink”, tyvärr finns den inte översatt till svenska (än så länge) men tycker att den är så pass fin att jag vill tipsa om den ändå 🙂https://www.adlibris.com/se/bok/my-shadow-is-pink-9780648728757


 103. Agnes skriver: 14 april, 2021

  Julian är en sjöjungfru. Jessica Love. UNDERBAR på alla sätt.

  Piraterna och Regnbågsskatten.
  (Ett gäng kvinnliga pirater som letar efter en skatt. Underbar och på rim. Kvinnor med olika hudfärg, storlek, utseende och personligheter. Olika Förlag.

  Är jag Din? Alex Letimer.
  (Ett dino-ägg som trillar ur sitt bo och på rim letar efter sina föräldrar. Jättefina bilder också.)


 104. Sara skriver: 15 april, 2021

  Tio små blommor av Emma Virke och Ida Björs! Räknebok med fin berättelse och fina illustrationer. Finns en sång till som verkligen sätter sig!


 105. Madelene skriver: 16 april, 2021

  Vi gillar Ivar träffar-böckerna – handlar om en pojke som träffar olika dinosaurier i ett fantastikens. Spännande och mysiga och precis lagom långa att läsa innan läggning (har läst för sonen (som heter Ivar!) från två år till nu snart fyra). Såg att ngn tipsat om Gruffalon, den gillar vi med! Ivar älskar alla typer av faktaböcker, särskilt om dinosaurier och djur, så vi har flera av Sarah Sheppard som jag kan rekommendera, men som jag ändå själv tröttnar på för föredrar att läsa berättelser 😆


  1. Madelene skriver: 16 april, 2021

   Åh kom på en till som vi lånade på biblioteket och läste massor- ” Stjärnfall i dinosaurieland” från olika förlag. På rim och handlar om fem dinosaurier som leker och blir giriga och vill ”ha allt själv” men sen börjar de dela med sig och blir sams. Väldigt fina illustrationer och trevlig att läsa pga rimmet!!


   1. asabea skriver: 25 april, 2021

    Det blir ett köp direkt!


 106. Sara skriver: 06 maj, 2021

  Åh vilken guldgruva det här kommentarsfältet är! MEN 0-3 år, vilka böcker är bra då? Asabea, och andra som har mindre barn, vilka är favoriterna som ni tipsar vidare om?


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/blw/11247/