Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Första natten i egen säng

Plötsligt fick jag för mig att vi skulle testa om L kunde sova i egen säng i hans rum. Fram tills nu har vi samsovit i vårt rum och jag har egentligen inte haft en plan att sluta med det för jag tycker det är väldigt mysigt och praktisk för det mesta. Men så kände jag häromdagen en stark längtan att få sova med bara min kille igen. Att passa på att göra det ett tag nu innan lillebror kommer. Jag och min kille har sovit bredvid varandra en handfull gånger de senaste 23 månaderna, för antingen orkar han inte sova med oss eftersom L är en liten helikopter i sängen eller så sover L emellan oss när vi sover alla tre. Jag har nästan glömt hur det var innan barn, att somna varje kväll hållen av min kille, jag saknar det.

Annons

Nu när L har börjat sova mer eller mindre genom natten tänkte jag att det kunde vara värt att testa. Så i helgen sov jag med honom i hans rum för att vänja honom vid den nya sovplatsen. Inatt fick han testa att sova där själv. Han sov inte hela natten men jag tyckte ändå det gick bra för att vara första gången. Han somnade 19.30, vaknade en kort stund vid 23 och sov sen till 03 själv då han ropade på mig och jag gick in och la mig med honom tills han vaknade för dagen, vilket tyvärr är vid 05-05.30 varje dag…..

Annons

En som däremot absolut inte kunde sova var JAG. Jag sov inte mer än 1-2 timmar innan jag gick och la mig med honom vid 03. Det var så otroligt ovant att inte ha honom nära och jag lyssnade som en hök efter hans röst. Jag ville verkligen inte att han skulle vakna och bli rädd eller känna sig övergiven. Min kille han sov gott i alla fall lol.

Men jag hoppas jag ska kunna slappna av mer under natten som kommer, nu när jag vet att han ändå klarar det ganska bra. Vi får se! Jag känner absolut inte att det här är en kamp jag kommer ta, så viktigt är det inte för mig. Men går det smidigt så toppen! Tänker också att det kan vara skönt att göra en sån här förändring innan lillebror kommer så det inte blir för mycket på en gång för L, eller mig.

Wish us luck!

Annons

5 kommentarer till “Första natten i egen säng”

 1. felicia skriver: 27 april, 2020

  åh, vad fint att det ändå gick så pass bra <3 har en 22-månaders som också fick sova i eget rum för första gången i helgen och hon sov fram till 4:30 då hon kom in till oss. hon ska också få ett syskon (i slutet av augusti) så vi ville testa detta i god tid. sov SÅ dåligt första natten utan henne, men andra kvällen var det LJUVLIG att ha sovrummet för oss själva hela kvällen. lägenheten blev liksom större! oh well, fram tills lillebror kommer i alla fall 🙂 hoppas det bara går bättre och bättre för er, tack för din fina blogg <3


  1. asabea skriver: 28 april, 2020

   04.30 är riktigt bra ju! Den här natten gick inte riktigt lika bra för han sov bara till 01 själv innan han ropade på mig. Men jag sov i alla fall bättre fram tills dess. Va synkade vi är förresten! Jag har ju en 23 månaders och ska få andra i slutet av augusti 🙂


   1. felicia skriver: 29 april, 2020

    Nämen vad kul! Jag trodde du var mycket längre fram än jag är! Har fattat det som att du bor runt Liljeholmen också? Jag bor i Hornstull, så vi kanske har stött på varandra i fruktparken eller runt Trekanten nån gång. Eller kommer göra, med bebisar och toddlers:)


 2. Magdalena skriver: 29 april, 2020

  Jag blev gravid strax efter vår sons 2-årsdag, och vi bestämde direkt att vi skulle 1) sluta med blöjor 2) sova egen säng 3) lära honom lyssna på ljudböcker (så han skulle kunna ligga och lyssna och mysa medan jag ammade lillasyster). Allt gick toppen! MEN första nätterna utan honom i sängen…var hemska, sov inte en blund. Låg precis som du och lyssnade efter minsta pip, gny, rop. En sån otrolig omställning! En bra sådan, så glad att vi bockade av vår lilla lista ?


  1. asabea skriver: 29 april, 2020

   Åh härligt att höra! Vi planerar att sluta helt med blöjorna när vi har semester i sommar. Det ser jag fram emot.


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/graviditet/svamp-i-underlivet-slidan-fittan-fiffi/