Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Flygresan till Ghana med lilla L

Hur gick flygresan hit för oss då kanske det är några som undrar? Jo det ska jag berätta. På det stora hela tycker jag ändå det gick bra! Det hade absolut kunnat gå värre. Ett av tipsen jag tog till mig av var att förvänta mig det värsta och hoppas på det bästa och det gav mig en bra utgångspunkt tycker jag. När min son kräktes flera gånger redan i taxin påväg till Arlanda tänkte jag happ nu börjar det!

 

Okej vi tar det från början, vårt plan skulle åka från Stockholm 11.15 vilket kändes som en alldeles perfekt tid, vi slapp väcka L tidigare än vanligt och hann ge honom frukost och så i lugn och ro på morgonen. Vi gav oss själva väldigt mycket tidsmarginal och beställde en taxi till flygplatsen som var framme redan kl. 8.30 på Arlanda. Lite överdrivet kan tyckas men det var verkligen skönt att slippa stressa och ha marginal om nåt oförutsett skulle skett. Det var inte heller nån kö alls när vi kom fram och allt gick så smidigt. Dessutom fanns det gott om tid för L att springa runt på flygplatsen innan vi åkte. Så det är tips nr 1 från mig ge er själva gott om tid!

Eftersom L hade sprungit runt i typ två timmar på flygplatsen så var han helt slut när vi klev ombord planet. Vi hann knappt sätta oss innan han somnat. Sån succé!! Särskilt då vi på det planet inte hade nåt extra benutrymme och det hade varit lite svårare att roa honom. Planet lyfte 40 min senare än planerat men han sov ändå nästan hela resan.

Annons

Eftersom vi bara hade en timme på oss i Amsterdam och var så sena så förberedde vi oss på att missa nästa flyg men piloten gasade verkligen… jag har aldrig varit uppe i luften så snabbt… och vi landade bara 10 min senare än planerat. Det var ändå lite stress att ta sig till gaten och jag fick springa med Lalo i armarna i typ en kvart för att ta oss dit. Varför vi inte tog vagnen eller selen då vet jag inte.

Vi hann i alla fall fram till gaten strax innan den stängde. Nu började den riktiga utmaningen, att underhålla ett vaket barn i 6 timmar på några få kvadratmeter.

Vi hade bokat plats med extra benutrymme längst fram i economy vilket jag är sååå glad för även om det var jobbigt att L försökte rymma in i business class hela tiden, vilket inte var särskilt uppskattat. Drömmen hade varit att ha en plats utan någon sittandes brevid oss men den möjligheten fanns inte på det här planet tyvärr. Det var rätt jobbigt när L ville klättra upp på mannen som satt bredvid medans han försökte sova.

Vi hade packat med typ 7 av hans favoritböcker, massa små leksaker, snacks i form av russin/torkade tranbär/torkad mango/torkade jordgubbar som jag packat ner i mini matlådor, vi hade även med oss en iPad med filmer nedladdade via SF-kids appen plus ombyte till både honom och oss.

Inslagna leksaker var absolut överkurs, L fattar inte konceptet med att det är kul att öppna ett paket, han blev mest irriterad av att vi gav honom en boll av papper typ. Men leksakerna tyckte han var kul… i några minuter. Vi öppnade typ tre av 10 paket vi hade med oss.

Annons

Snacksen var en riktig hit! Mycket tid gick åt till att plocka upp russin och be om fler.

Böckerna var också välanvända. L älskar böcker och kan läsa samma om och om igen.

 

Annons

Annons

 

Ipaden var också välanvänd men efter ett tag tröttnade han till och med på Babblarna. Det som var mest uppskattat var att titta på bilder på olika familjemedlemmar i mobilen.

Vi skippade helt och hållet det där med att gå i gångarna. Jag gjorde ett halvdant försök men folk verkade mest bli störda av att han kom och klappade på dom plus att han försökte dra ner folks vinglas och grejer.

Amningen var såklart en räddning, även om han ratade det flera gånger också, till skillnad från när vi flög sist när han var 9 månader och aldrig sa nej till tutte. Vi ammade under start och landning och när han skulle sova. Han somnade på det andra planet också i en halvtimme ungefär vilket var sååå skönt för oss alla.

Det jag har fått bekräftat av den här flygresan är att alla barn är olika och man får utgå från just sitt barn. Nästa gång kommer jag satsa mest på snacks, några få favoritleksaker, massa böcker, komma ihåg att ta fram post it lapparna, vänta med att dra fram iPad tills det krisar och köpa plats med extra benutrymme igen, gärna en bit bort från business class. Och hoppas på att sitta bredvid nån barnkär person hehe.

Annons

Vi var sååå nöjda när resan var över, det var verkligen som ett arbetspass som nån av er sa, vi var helt utmattade efteråt men så nöjd att det ändå gått så bra.

 

 

Dela på:
Annons
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/okategoriserade/era-resa-med-sma-barn-tips/