Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

En babypottares dröm

Vår toasits gick sönder nyligen. Hur vet jag inte men jag misstänker att ett visst barn är skyldig till att den plötsligt var lös. Amat köpte en ny igår och kom hem med en som var perfekt för oss som pottar. Den har alltså en inbyggd mindre toasits som passar barn. Perfekt ju! Jag brukar ju poängtera att man egentligen inte behöver köpa till nåt extra för att kunna babypotta men det här var ju praktiskt när vi ändå behövde köpa en ny. Jag hoppas det ska hjälpa Lilla O göra en smidig övergång till toan sen så vi slipper avvänja pottan. L vill nämligen ogärna gå på toan om vi är hemma utan föredrar pottan, när vi är ute går det bra på toa om jag håller i honom. Ingen stort problem ju men det är smidigt att kunna gå på toa själv när man är stor. En grej mindre i mina ägor skulle också göra mig glad, så längtar till pottan ryker. Idag testade han toan för första gången och det gick jättebra. Så det är ett tips om ni skulle behöva en ny toasits! Rimmar ju!

Annons

Toasitsen är köpt på Clas Ohlson om nån undrar.

Annons

2 kommentarer till “En babypottares dröm”

  1. Linnea skriver: 11 februari, 2021

    Har också en sån. Vi pottade inte första barnet medvetet men han har aldrig använt potta utan bajsat på toaletten sedan han var kanske 7-8 månader för att han hade lite problem med trög mage (satte honom då på toa efter varje måltid). Jättesmidigt med inbyggd ring i stället för en sådan extra ring som man lägger på! Hade dock alltid en sådan där lös toaring liggande under vagnen (i en påse) ifall han behövde gå på toa när vi var ute någonstans. Kan ju vara lite svårt att hålla i och kändes aningen mer hygieniskt att han satt på medtagen ring.

    Nu pottar vi andra barnet medvetet och kan räkna antalet bajsblöjor på flera månader på en hand 🙂


    1. asabea skriver: 11 februari, 2021

      Så skönt att slippa bajsblöjor alltså!


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/amning/tack/