Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Böcker om att få syskon

Har ni tips på böcker om att få syskon? Jag fick den ovan av min storasyster. Jag älskar att barnet i boken är lite lik min son, och att bebisen i magen suger på tummen precis som lillebror gör på bilden från hans ultraljud! Innehållet var rätt bra också men den passar nog bäst till ett lite äldre barn.

Annons

De går in lite på hur barn blir till, adoption och annat som jag tror är lite för komplicerat för min son än så länge. Jag skulle vilja hitta en bok om att få syskon som passar en 2 åring. Vet ni nån bra?

Annons

7 kommentarer till “Böcker om att få syskon”

 1. Johanna skriver: 30 april, 2020

  Tyckte ”nejlika och lilla lilla syster” var bra för att illustrera den första tiden. Tycker det var ungefär så haha. Inte så estetiskt tilltalande kanske men den beskriver vissa situationer bra. Som att man vill inkludera storasyskonet men ändå är lite ängslig för bebisen. Eller att man är trött och allt är en enda röra…


 2. Torun skriver: 30 april, 2020

  Min stora fyller tre i juni och jag ska få lillasyster vilken dag som helst nu (bf 21 april). Vi har läst Uno av Sara Gimbergsson, den handlar inte specifikt om att få ett syskon. Men vi har kunnat prata om bebisen och vad den gör i magen på ett sätt som varit väldigt mysigt och härligt för storasyster. Det känns som det hjälpt henne att greppa bebisen i magen 🙂


 3. Johanna skriver: 30 april, 2020

  Dumma lillebror av Stephenie Blake och Laban får en lillasyster av Inger Sandberg har vi läst mycket för vår 2.5 åring. Den förstnämnda är ganska rolig och tar upp lite hur det kan kännas att få ett syskon.. Ska hen stanna här osv.


 4. Carolin skriver: 30 april, 2020

  Vår tvååring älskar boken Puck får ett syskon av Annakarin Garhamn, den funkar även för 3,5åringen (och för oss föräldrar som uppskattar att den är helt genusneutral). Annars har boken om Busiga Bebben varit väldigt uppskattad av barnen, den har roliga flikar barnet kan lyfta på och se bebisen som ligger i magen.


 5. Gabriella skriver: 03 maj, 2020

  Min gillar 90-tals boken ”snart får vi en baby” och ”Uno i magen”


 6. Amelie skriver: 06 maj, 2020

  Inget alls att göra med syskon eg, men inför vår tvåa gjorde jag en liten fotobok via nån app med sagan om när min stora son kom. Bilder på honom i magen, när han kom ut och första tiden etc för att liksom förbereda honom för hur det skulle bli. ”Vi låg hemma i sängen du och jag, du ville äta heeela tiden, Mamma var så trött, folk kom hit för att träffa dig och fika” osv osv. Som förberedelse var det väl helt okej, men det var kanon sen när bebis väl var ute och allt fokus skiftade från 2,5-åringen till den nya personen. Det var fint då att kunna ge honom hela rampljuset, läsa boken om när HAN kom och när allt kretsade kring honom och titta på hur söt han var och visa att allt det där som den nya får nu har du också fått.


  1. asabea skriver: 07 maj, 2020

   Så himla fin idé! Det ska jag härma rakt av. Minns du vilken app det var?


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/fragelada/svar-pa-fragor-fran-fragestund-pa-instagram-i-samarbete-med-pampers/