Asabea Britton
Asabea är barnmorskan som tagit Instagram med storm! Genom sina folkbildande stories berättar hon allt du inte visste att du behövde veta om kvinnokroppen. Hon reder ut allt från bristningar till kejsarfödsel och lyfter ständigt viktiga frågor. I bloggen svarar hon varje vecka på läsarnas frågor och du får följa med i hennes vardag – från jobbet som barnmorska till fritiden med familj och vänner.
Annons

Babypottning

Mitt mål är att ha en blöjfri bebis (dagtid) innan årsskiftet. Vi började med babypottning eller EC tidigt dvs lät vår son kissa och bajsa i handfatet när han var liten bebis. Vi höll honom helt enkelt i grodposition framför handfatet i samband med blöjbyte och då kom det oftast nåt. Det var ett väldigt bra sätt att spara på blöjor och undvika en irriterad rumpa om inte annat.

Annons
Bild från blojfribebis.se där man kan läsa mer om babypottning

När han lärde sig sitta vid 5-6 månader så introducerade vi pottan. Han går på pottan efter varje gång han vaknat och i samband med blöjbyten. Ett tag gick det väldigt bra och det kom kiss i pottan nästan varje gång, men i perioder har det gått lite trögare, som nu till exempel då han kan sitta på pottan hur länge som helst utan att göra nåt för att sen ställa sig upp och kissa bredvid pottan haha! Han experimenterar lite antar jag. För oss  känns det i alla fall lyckat att introducera pottan tidigt så att det är nåt bekant för honom när vi väl väljer att ta bort blöjan helt under dagen.

Annons

Jag blev väldigt inspirerad av detta inlägg av @babybaby.se och planerar att tillägna några dagar i vinter till intensiv potträning, tänkte att det får bli när vi är i Ghana och det är varmt nog att gå utan massa kläder.

 

Testade att göra som babybaby.se och sätta pottan framför tv:n imorse, annars brukar vi läsa böcker på pottan för att få honom att sitta kvar. Båda metoder funkade lika bra.
Annons

 

2 kommentarer till “Babypottning”

 1. Elin skriver: 12 september, 2019

  Vi körde efter boken blöjfri på tredagar ,vilket gick kanon för oss.
  Sonen var torr både natt o dag vid 21 månaders ålder. Så skönt!
  Lycka till <3


  1. asabea skriver: 13 september, 2019

   Tack för tips!


Dela på:
Laddar
https://asabeabritton.motherhood.se/smartlindring-under-vaginal-forlossning/smartlindring-under-forlossning-epidural-eda/